Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov

Ajda1Z našimi mladimi strelci uspešno tekmujeno tudi v državni ligi za mlade, ter v Pokalu prijateljstva oz. pionirski državni ligi. Zaradi velikega obsega tekmovanj se teh udeležujemo le z nekaj tekmovalci, zaradi šolskih obveznosti in bolezni pa včasih izpade tudi kakšen tekmovalec. Do sedaj smo se udeležili pet krogov lige, za prvi krog pa smo članek že objavili.

II. krog državne lige je organiziralo Strelsko društvo Kidričevo, kjer so se najbolje uvrstili Ajda Fabčič Kogoj s 1. mestom med starejšimi deklicami, Klemen Grmek s 3. mestom v kategoriji kadeti -  pištola in Meta Dobrovoljc v kategoriji kadetinje - puška s 5. mestom. Kadeti so ekipno osvojili 5. mesto.

klemen

III. krg lige je bil v organizaciji Srelskega društva Ljutomer, kjer smo sicer ostali brez odličij, vendar pa z dobrimi uvrstitvami. 4. mesto sta osvojila Ajda s puško in Klemen s pištolo, Meta pa 6. mesto med kadetinjami.

Uspešnejši smo bili ponovno v IV. krogu v Ormožu, kjer sta na stopničkah ponovno stala naša dva mlada tekmovalca in sicer Ajda na drugi stopnički pri starejših deklicah, Klemen ponovno 3. mesto s pištolo med kadeti, vidno pa se je popravil Klemen Zamejc, ki so mu tokrat za las ušle stopničke in je ostal na 4. mestu.

In še V. turnir v organizaciji SD 1956 Trbovlje, kjer je na tretjo stopničko ponovno stopil Klemen Grmek. Ajda je tokrat imela veliko smolo, saj je bila na to tekmo odlično pripravljena, se ji je pa že po 4. strelu v poizkusni tarči pokvarila puška, v kateri se je vzmet zlomila kar na tri dele. Pa kljub temu smo zadevo na hitro rešili, sposodili smo si eno puško, Ajda je imela na razpolago le še nekaj minut, da jo preizkusi in tekmo je zaključila v slogu velike borke z velikim srcem. Ni se ustrašila, da strelja s tujo puško, svoj nastop pa je z rezultatom 178 zaključila na še vedno odličnem šestem mestu. 6. mesto je osvojila tudi Meta Dobrovoljc pri kadetinjah in pa 7. mesto pri starejših dečkih Lovro Zamejc.

V skupni razvrstitvi pa vsekakor najbolje kaže Ajdi, ki eno kolo pred koncem vodi z naskokom 8 točk, pred drugo uvrščeno Niko Skubic iz Kisovca, Klemen je na 2. mestu z enakim številom točk kot tretje uvrščeni Timotej Plahut iz JK Miklavž, Lovro je na 7. mestu in Meta na desetem. Seveda je to šport in vse se lahko spremenil v pozitivno in še kakšno mesto pridobijo, potrudili pa se bomo, da le tega ne zgubimo.

 

Kevin1V preteklem tednu je strelišče za zračno orožje na Vrhniki gostilo najboljšega slovenskega strelca s pištolo Kevina Vento. Kevin je sicer član Strelskega društva Kovinar Ormož. V preteklem letu se je preselil v Nemčijo, kjer že nekaj let uspešno nastopa v nemški strelski Bundes ligi. Zaradi boljših pogojev treninga, posledično pa tudi zaradi zaposlitve v športni enoti, se je Kevin preselil v Nemčijo, kjer je sedaj tudi uspešni član nemške reprezentance s pištolo in še vedno nosilec treh državnih rekordov v Sloveniji.

Kevin2

 

 

Kevin je na vrhniškem strelišču opravil nekaj treningov z zračno pištolo in pri tem pokazal, da je res mojster tega športa. Že po odličnem rezultatu prvega dne, 580 krogov, je takoj naslednji dan izenačil svoj državni rekord 585 krogov, kjer je v zadnji seriji ustrelil 100 od 100 možnih krogov. Svoj državni rekord je dosegel 17.01.2016 na mednarodnem turnirju v Rušah. V soboto 15.02. je nastopil tudi v 1. državni slovenski ligi, kjer je v kvalifikacijah dosegel 1. rezultat 582 krogov, nato pa svoj nastop še potrdil v finalu, kjer je osvojil 1. mesto. Zadnji trening je na Vrhniki opravil še v ponedeljek, kjer je ponovil odlično streljanje z rezultatom 583 krogov.

Po zaključenih treningih, je Kevin pohvalil strelišče na Vrhniki in povedal, da je Vrhnika uredila in pridobila res sodobno, moderno strelišče in ugodne pogoje za trening, kjer se da dosegati visoke rezultate, in z nasmeškom, tudi državne rekorde. Pohvalil je tako svetlobo na strelišču in tarčah, ter prijetno klimo in toploto.

Da pa gre res za vrhunskega športnika, je dokazal s tem, da je nesebično pomagal z nasveti za izboljšanje treningov, predstavil vrste treningov, skratka po opravljenem treningu smo se zadržali v prijetnem in predvsem poučnem pogovoru, ki si ga je vredno zapomniti.

Kevin3

Člani Strelskega društva Vrhnika smo nadvse hvaležni za pomoč in se bomo potrudili, da podano nam znanje izkoristimo kar najbolje.

Kevinu se zahvaljujmo za obisk in pomoč, naša vrata pa so vedno odprta za vse ljubitelje strelstva. Upamo, da nas Kevin še obišče, kot je sam obljubil, že v mesecu marcu.

Kevin, hvala

 

 

 

Jesenska sezona je pred nami in vikendi so spet prepolni tekmovanj. Letos so se zaradi preobilice tekmovanj in drugih obveznosti nekateri naši tekmovalci odločili, da ne bodo mogli nastopiti na vseh tekmovanjih, izbrali pa so si prednostna tekmovanja.

Mladinska državna liga v organizaciji SD Olimpija v Ljubljani:Ajda

Mladinci/ke: Senta, 20 mesto

Kadeti/nje: Meta, 17. mesto, Monika, 22. mesto, Jošt, 28. mesto; - Ekipno kadeti,  7. mesto

Kadeti - pištola: Klemen, 5. mesto

Pokal Prijateljstva - pionirska liga: Ajda, 2. mesto, Lovro, 11. mesto

 

 

 

 

II. državna liga je bila tokrat v organizaciji SD Anhovo v Solkanu. Odlično so nastopile naše mlade strelke, ki so ekipno osvojile 2. mesto, posamezno pa Meta 4., Senta 6. in Anja 7. V kategoriji članov pištola pa je ekipa Vrhnike osvojila 4. mesto, med posamezniki pa Andrej 5. mesto, Bojan 10. in Klemen 13.

Regijska PNK liga 2019/2020 v Ankaranu

Ankaran je v letošnjem letu organiziral 1. krog regijske lige v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije. Med najboljšimi v posameznih kategorijah pa so bili:

Mlajši dečki: Kovačič Gal, 2. mesto; Dečki: Maksimović Mark, 7. mesto; Starejše Deklice: Kogoj Fabčič Ajda, 1. mesto (187 krogov); Članice: Natalija Oberč Grmek, 2. mesto; Veterani nad 50 let: Bojan Lampreht 1. mesto; Kadeti pištola: Klemen Grmek 1. mesto; Člani pištola: Bojan Lampreht, 14. mesto; Kadetinje: Meta Dobrovoljc: 1. mesto in Kombinacija: Bojan Lampreht, 3. mesto.

 

 

Pred vrati je nova sezona, mi pa prej preglejmo največje dosežke pretekle sezone vrhniških strelcev.

V regijski ligi smo imeli zmagovalko pri kadetinjah s standard puško - Meta Dobrovoljc in pri veteranih s serijsko puško - Bojan Lampreht.

Klemen DP1

Vso sezono je bilo napeto v državni mladinski ligi, kjer je pri pionirjih s pištolo na koncu Klemen Grmek kljub drugemu mestu na zadnjem turnirju v Črenšovcih, obdržal prvo mesto v ligi, svojo dobro pripravljenost pa še potrdil na državnem prvenstvu v Mengšu z naslovom državnega prvaka.

Bojan in Natalija DP

 

 

Še dva naslova državnih prvakov prihajata iz vrst veteranov, in sicer je med veterankami nad 40 let zmagala Natalija Oberč Grmek, med veterani nad 50 let pa Bojan Lampreht.

 

Klemen MK

 

Prvič smo sodelovali tudi v poletnem delu regijske lige z malokalibrskim orožjem. Klemen Grmek je iz tekme v tekmo napredoval tudi z MK pištolo in na koncu v konkurenci mladincev, čeprav je sam še pionir, s tekmo manj in dvema zmagama na turnirjih, osvojil drugo mesto.

 

II. liga 2019Vrhniški strelci smo uspešno prestali krst na novem, posodobljenem strelišču. V mesecu februarju smo gostili kar tri tekmovanja, najprej 5. krog druge državne lige, nato pa v naslednjem vikendu še dve regijski prvenstvi in sicer z zračno pištolo in puško.

Sprva je bilo kar nekaj dvomov, kako izpeljati tekmovanje na elektronskih tarčah, saj nam nemški proizvajalec Disag s svojim prevodom softweara ni bil v veliko pomoč, tako da smo se morali znajti po svoje. Kljub temu se je pogum izplačal, še več, z izvedbo tekmovanja smo bili izredno zadovoljni, prav tako tudi tekmovalci. V vseh dneh sta tekmovanje obvladovala praktično samo dva, sodnik na liniji in pa izjemen operater na elektronskem sistemu, Aleš Rom. Vsa zahvala za trud. Kot že rečeno, je tekmovanje potekalo gladko in hitro, po napovedani časovnici. Odstopanj ni bilo, rezultati pravočasni in objavljeni, še preden je zadnji strelec zapustil strelišče. Podelitev odličij je bila opravljena v odmoru med posameznimi serijami. Vse je potekalo po načrtih in enkratno, presenečenj ni bilo. Tudi finalno streljanje, ki je bilo izvedeno na sobotnem tekmovanju s pištolo, je bilo nad pričakovanji. Finale se je skrajšalo za več kot uro in tukaj je elektronika pokazala prednost pred papirnatimi tarčami. Še enkrat hvala vsem za svoj prispevek k uspešni izvedbi tekmovanj. Vrhnika je še enkrat dokazala, da smo dostojni za izvedbo tekmovanj, kar smo dokazali že v preteklosti.Finale pištola 2019

Kot smo že navedli, smo v nedeljo 2. februarja organizirali 5. krog II. državne lige. Tekmovalo je sedem ekip s puško in pet ekip s pištolo. Pri puški je zmagala ekipa iz Izole, naše strelke so se uvrstile na odlično drugo mesto. Med posamezniki je zmagal Della Torre Dejan iz Vremščice pred Laro Frank in domačinko Meto Dobrovoljc. Tudi v tekmovanju s pištolo smo se uspeli uvrstiti na stopničke in sicer je ekipa osvojila tretje mesto, med posamezniki pa je zmagala Olga Knez iz Vremščice, na drugem mestu Diego Lazar iz Pirana in na tretji stopnički zopet domačin Andrej Žagar.
V tem času je bil tudi zaključek lige v Ilirski Bistrici, kjer smo v skupni razvrstitvi pri puški osvojili  tretje mesto z enakim seštevkom točk kot drugo uvrščeni strelci iz Ankarana, zmagali so strelci iz Izole. Med posamezniki ni bilo dobitnikov odličij, saj smo tekmovalce menjali zaradi odsotnosti in drugih obveznosti. Pri pištoli smo osvojili končno četrto mesto, zmagal je Piran, med posamezniki pa je bil najboljši Primož Erjavec iz Pirana.

kadetinje 2019

Že naslednji vikend smo 9.2.2019 izvedli regijsko prvenstvo v streljanju z zračno pištolo za vse kategorije. Po kvalifikacijah se je osem prvo uvrščenih tekmovalcev pomerilo še v finalu, kjer so vsi začeli znova. Na koncu je slavil Anton Hrovatin iz Pirana pred Diegom Lazarjem in Andrejem Jakominom. Med domačini je zlato medaljo osvojil Klemen Grmek v kategoriji pionirjev in Bojan Lampreht bron v kategoriji veteranov nad 50 let.

Naslednji dan je bilo izvedeno še regijsko prvenstvo v streljanju s standard zračno puško, prav tako za vse kategorije. Medalje za Vrhniko so osvojili v kategoriji kadetinj Meta Dobrovoljc bronasto, Jan Rom zlato v kategoriji mladincev, Benjamina Rudolf srebrno med članicami in srebrno med veterankami nad 50 let in Bojan Lampreht bronasto med člani in zlato med veterani nad 50 let. V ekipnem delu so nas zastopale samo kadetinje v sestavi Meta Dobrovoljc, Senta Bajrektarevič in Monika Žutič, ki so osvojile drugo mesto in dosegle normo za nastop na državnem prvenstvu.