Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov

Keber 2017 - ml-pionirji

V soboto, 25.februarja, smo se strelci SD Vrhnika udeležili 4. memoriala Vladimirja Kebra v Slovenskih Konjicah. Odmevnejših rezultatov sicer nismo dosegli, smo pa z udeležbo počastili spomin na prvega trenerja našega trenerja Bojana Lamprehta. Med pionirkami se je zelo dobro znašla Meta Dobrovoljc, ki je v kvalifikacijah osvojila drugo mesto, za grosupeljčanko Saro Slak, a je po odličnem boju v finalu zasedla 4. mesto. Ekipa pionirjev v sestavi Ambrož Jilek, Jošt Čretnik in Jaka Čretnik je zasedla 7. mesto. Med člani v kategoriji open, je 4. mesto zasedel Bojan Lampreht, 8. pa Vladimir Ravnikar. Med članicami je bila tretja Natalija Oberč Grmek. S pištolo sta nastopila Bojan Lampreht in Marcello Notersberg, žal pa se nista uvrstila v finale.

Pred memorialom je potekal tudi 5. krog Kekčevega pokala, v katerem smo nastopili z ekipo mlajših pionirjev. Med ml. deklicami je Ajda Kogoj Fabčič osvojila deveto mesto, med fanti pa Jošt Čretnik 24. in Klemen Grmek 31. mesto. Ekipno so osvojili 10. mesto, tako da jim ni uspelo ponoviti lanskega uspeha. 

RP - VeteraniV nedeljo, 26. februarja, smo na Vrhniki gostili regijsko prvenstvo v streljanju s serijsko zračno puško, katerega se ga je udeležilo 94 strelcev primorsko-notranjsko-kraške regije. To je bila tudi prva večja preizkušnja za naše nove sodnike in kljub nekaj spodrsljajem, so jo ob pomoči starejših kolegov uspešno prestali. Je pač še vedno v veljavi stari izrek, da so za dobro delo potrebni kilometri, in te bodo vsekakor dobili.

Tudi po tekmovalni plati smo bili uspešni. Devet mladih članov je doseglo norme za nastop na državnem prvenstvu, ki bo letos, po dveh letih, ponovno na

RP - članice

 Rogli. Med mlajšimi pionirji so bili uspešni Jošt Čretnik na petem, Lovro Zamejc na osmem in Klemen Grmek  na devetem mestu. Ekipno so bili drugi. Med mlajšimi pionirkami sta bili Ajda Kogoj Fabčič na tretjem in Zoja Notersberg na četrtem mestu. Med pionirji je Ambrož Jilek zasedel četrto, Jaka Čretnik šesto mesto, med pionirkami je zmagala Meta Dobrovoljc, Senta Bajrektarevič je bila peta.

Pri članih je bil drugi Bojan Lampreht, šesti Vladimir Ravnikar in sedmi Aleš Rom, ekipno so zasedli drugo mesto. Med članicami je bila druga Benjamina Rudolf, tretja Mojca Rus in peta Natalija Oberč Grmek, med ekipami so zasedle prvo mesto.

Zlati Matija

Med veterani sta zmagali obe ekipi, moška in ženska, tudi posamezno so vsi člani ekip stali na stopničkah. Razveselil pa nas je tudi naš Matija, ki je po operaciji in uspešnem okrevanju ponovno pričel s treningi in že kar na prvem nastopu osvojil zlato.

Ob koncu tekmovanja, pa tudi že med njim, smo čas, ki je bil na razpolago, izkoristili za prijetno druženje ob jedači, saj je naš Franjo Čretnik za najmlajše poskrbel s Hot Dogi, Katarina Jilek pa nas je razvajala z odličnim bogračem. Posebna zahvala gre tudi sosedom na strelišču, Lokostrelskemu klubu VLR Vilijem, ki nam je odstopil del njihovega prostora, ki smo ga uporabili za garderobo. Glede na mnenja udeležencev, smo ponovno dobili potrditev, da smo se dobro pripravili, tekmo izpeljali na nivoju in ne glede na izide in rezultate utrdili vezi med strelci v regiji.

Natalija

 

Novi sodnikiV soboto, 28. in nedeljo, 29. 1. 2017, je v prostorih strelišča v Ljubljani potekal seminar za nove strelske sodnike za disciplini puška in pištola. Udeležili smo se ga tudi štirje kandidati iz SD Vrhnika: Sabrina Marija Japelj, Natalija Oberč Grmek, Jurij Medic in Jan Rom.

V soboto nam je predavateljica in mednarodna sodnica Elvira Valant, ki je na volilni skupščini mednarodne strelske zveze ISSF bila izvoljena v Komisijo za premikajoče se tarče za mandatno obdobje 2015-2018, predstavila splošna tehnična pravila ter nekatere pravilnike ISSF in pravilnike SZS. V nedeljo smo se seznanili s pravili za pištole in puške ter se podrobneje ustavili pri najvažnejših temah obeh disciplin. Različne teme je predavateljica popestrila s konkretnimi primeri iz svojih bogatih sodniških izkušenj. Sledilo je reševanje testnih vprašanj, ki pa za tiste, ki smo pozorno sledili predavanju, niso bila pretežka. Cilj seminarja ni, da bi kandidati znali vsa pravila na pamet, ampak da znamo v njih poiskati odgovore, ki jih potrebujemo v dani situaciji, pred, med in po tekmovanjih.

Vsi kandidati smo seminar uspešno opravili in si pridobili naziv sodnik. Zdaj nas čaka pridobivanje izkušenj na tekmah, za začetek pod vodstvom izkušenih sodnikov. Že takoj prve izkušnje nas čakajo na prihajajočih regijskih prvenstvih, katerih organizatorji smo letos na Vrhniki in upamo, da nam bo uspelo. Seveda s tem učenja še ni konec, saj smo z novim olimpijskim ciklusom dobili tudi nekaj sprememb v starih pravilih in le te je pač potrebno osvojiti, saj so v veljavi že od 1. januarja 2017. S tem smo se pridružili uspešni ostalim članom sodnikov, ki nas je sedaj na Vrhniki sedem.

 

Natalija

 

Športnik 2016 - mladiŠportna zveza Vrhnike je tudi letos podelila priznanja najboljšim športnikom Vrhnike za uspehe v preteklem letu. Na prireditvi Športnik Vrhnike 2016, ki je potekala v petek 17. 2. 2017 v Cankarjevem domu na Vrhniki, smo vrhniški strelci ponovno prejeli celo vrsto priznanj. Pohvale za prizadevno delo v lanskem letu je prejelo 14 naših mladih, perspektivnih strelcev: Ambrož Jilek, Lovro Zamejc, Jošt Čretnik, Jaka Čretnik, Senta Bajrektarević, Anže Furlan, Ajda Kogoj Fabčič, Zoja Notersberg, Anja Umek, Sabrina Marija Japelj, Jan Rom, Klemen Grmek, Kristjan Novak in Rok Rigler.

Športnik 2016 - Meta

Športnik 2016 - veteranke

 

Bronaste plakete so prejeli državni prvaki: Meta Dobrovoljc, Benjamina Rudolf, Mojca Rus, Aleš Rom in ekipa veterank v sestavi: Benjamina Rudolf, Mojca Rus in Katarina Jilek.

 


Srebrno plaketo za državnega prvaka v članski kategoriji discipline leteče tarče – TRAP je prejel Denis Vatovec.

Športnik 2016 - Bojan

Posebno priznanje je prejel naš dolgoletni predsednik in trener Bojan Lampreht. Bojan je zelo uspešen trener, kar ne nazadnje potrjujejo tudi številni letošnji prejemniki priznanj, posebej ga veseli delo z mladimi in odkrivanje novih strelskih talentov. Uspehi njegovih varovancev mu pomenijo veliko in ga motivirajo pri nadaljnjem delu. Poleg trenerskega dela skrbi tudi za vse finance društva, za pridobivanje sredstev in pisanje poročil, kar mu jemlje veliko časa in energije. In ne smemo pozabiti, da je tudi naš najuspešnejši tekmovalec s serijsko in standard zračno puško ter pištolo. Je tudi organizator strelskih tekmovanj in sodnik, opravi pa tudi cel kup »drobnih«  stvari, ki jih marsikdo sploh ne opazi; skratka Bojan je duša in gonilo vsega društvenega dogajanja in to priznanje je le simbolična zahvala za vse njegovo delo.

Uradnemu delu prireditve je sledilo sproščeno druženje športnikov, športnih delavcev, funkcionarjev in navijačev, ni manjkalo čestitk, vzpodbud in izmenjave izkušenj. Le na ta način in s takšnim delom bo šport na Vrhniki zanimivejši, pestrejši, s še boljšimi rezultati in številčno močnejši.

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke in naj nam bodo vzpodbuda za nadaljnje prizadevno delo.

 

Natalija Oberč

 

Maček in ŽivaTako kot se spodobi ob zaključku leta, je tudi letos Strelska zveza Slovenije najboljšim strelcem podalila priznanja za dosežke v letu, kakor tudi izbrala najboljše strelce in strelke v posameznih kategorijah. Prireditev se je odvijala dne 14.12.2016, v večnamenski dvorani hotela Habakuk, pod obranki Pohorja.

 

Meta

Laskavi naslov strelca leta je bil podeljen Boštjanu Mačku, članu SD TRAP Šefan Kovač iz Murske Sobote, udeležencu olimpijskih iger, kjer je osvoil 22. mesto. Med strelkami pa je naslov najboljše strelke pripadel Živi Dvoršak, ki je na olimpijskih igrah osvojila 17. mesto, poleg tega pa je nosilka številnih državnih rekordov in odličnih uvrstitev na mednarodnih in domačih tekmovanjih. Kot najboljše strelsko društvo pa je ponovno Strelsko društvo Grosuplje.

 Tudi strelci iz SD Vrhnika smo imeli na prireditvi svojo predstavnico in sicer strelko v kategoriji mlajših deklic, Meto Dobrovoljc, ki je na državnem prvenstvu v Turniščah  osvojila naslov državne prvakinje z novim državnim rekordom 191 krogov. Tako se je postavila ob bok naboljšim strelcem v Sloveniji, na kar smo izredno ponosni. Drugače pa je bilo v sezoni 2015/2016 doseženih 49 novih in 9 izdenačenih državnih rekordov.

 

 

 

 

Po aktivnih počitnicah in dopustu se je pričelo zares. S treningi smo tako kot že nekaj let prej, pričeli v avgustu, tako da nas prva tekmovanja v septembru, sploh niso presenetila. Čeprav je bil vikend 22. in 23. oktober precej natrpan, smo pravilno prerazporedili sile in tekmovalce, tako da smo se lahko udeležili vseh  tekmovanj, in to uspešno.

Meta - srebrna

V soboto smo bili v Izoli, kjer smo v prekrasnem sončnem vremenu, odstreljali 1. krog regijske lige z zračnim orožjem, tekmovanje pa je bilo omogočeno tudi tistim, ki so morali že naslednji dan na novo tekmovanje. Na tekmovanje smo se odpravili z rekordnimi 25-imi tekmovalci.
In kakšne so bile uvrstitve v Izoli? 
V kategoriji cicibanov je čast strelcev reševal najmlajši v regiji, šele sedemletni Jakob Zamejc, ki se je šele pred mesecem pridružil naši karavani in na svojem prvem tekmovanju osvojil 11. mesto. Med mlajšimi dečki suverena zmaga Jošta Čretnika, ki je že na uvodnih tekmovanjih opozoril, da letos računamo nanj. Na petem mestu z rezultatom tretje uvrščenega Klemen Grmek. Med ml. deklicami je po bronasti medalji segla Zoja Notersberg, takoj za njo pa s krogom manj Ajda Fabčič Kogoj. Pionirji so tokrat ostali brez odličij, še najbližje se je uvrstil Ambrož Jilek na 6. mestu. Pionirka Meta Dobrovoljc je sicer odstreljala slabše kot zna, a je kljub temu zadostovalo za njeno prvo zmago v novi kategoriji. Upajmo da se ogrevajo tudi kadeti, saj je Jan Rom osvojil šele peto mesto, je pa že pokazal, da zmore veliko več. Je pa zato novinka med kadetinjami Anja Umek s sabo odnesla srebrno medaljo, z zlato pa se je okitila mladinka Sabrina Marija Japelj.

Pa še malo k starejšim kategorijam. Med člani je Aleš Rom osvojil četrto mesto, med članicami pa veliko presenečenje. Z zlato medaljo se ponaša naša nova tekmovalka Natalija Oberč Grmek, ki se je šele pred kratkim včlanila in je rekla, da gre samo pogledat, kako zgleda na tekmovanju. No pa ni samo gledala, ampak je z lahkoto pometla z vso konkurenco. Na koncu je dejala, da se niti ni zavedala, kaj to pomeni, je pa vsekakor dokaz, da se da z marljivim in vodenim treningom, v zelo kratkem času, doseči dober rezultat. Upajmo da ohrani to navado. In še eno medaljo smo odnesli s sabo, ta je bila zlata v kategoriji veteranov nad 50 let, osvojil pa jo je Bojan Lampreht. Bojan je nastopil še v streljanju s pištolo, kjer je kljub ponesrečenemu strelu osvojil peto mesto, kar pa je v kombinaciji zadoščalo za srebrno medaljo.

In še ekipne uvrsitve: mlajši dečki in deklice 1. mesto, starejši dečki in deklice 2. mesto, kadeti in mladinci 3. mesto, člani in članice 3. mesto in veterani 1. mesto.

No, v nedeljo, kot smo že omenili, pa novo tekmovanje, 1. krog državne lige za mlade - Pokal prijateljstva. Najbolj smo se razveselili rezultata Mete Dobrovoljc, ki je na koncu z enakim rezultatom prvouvrščene, vendar desetico manj, zaostala za Saro Slak iz Grosuplja. Obe sta odskočili od ostalih tekmovalk in dali vedeti, da bo med njima morda stekel trd boj. Med starejšimi dečki, pa na četrtem mestu, le krog do stopničk, Ambrož Jilek, ki je na koncu povedal, da se mora še privaditi na očala, katera je dobil med počitnicami. Morda mu bodo dobro služila. Nekoliko več treninga in drugačen pristop pa bodo deležni v kadetski in mladinski kategoriji, saj bo treba odmisliti serijske puške, s katerimi so tekmovali prejšnjo sezono in se več posvetiti standard puški.