Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov

Tla po prenoviPo uspešni sezoni, strelci poleti nismo počivali, saj smo hoteli urediti še nekaj malenkosti na strelišču, da bi šli v novo sezono z lepšim in urejenejšim streliščem. V ta namen smo uredili betonska tla na liniji, kjer je bila polovica strelišča iz betonskih plošč, druga polovica z iz bitumna, ki je zaradi črne podlage delal strelišče temno in neenakovredno na vseh strelskih mestih. Z izravnalno maso smo najprej uredili kompetno podlago, nakar smo le to prebarvali s svetlo barvo. Strelišče je dobilo nov lesk, daje lepši in prijetnejši videz. Takšno podlago je tudi lepše in preprostejše čistiti, saj se je prej svinec od izstreljenih diabol zatikal v vse pore podlage.

Na zadnji strani strelišča smo namestili lesena naslonjala nad klopmi, da se strelci ali gledalci ne naslanjajo na steno. Naslonjala smo namestili tudi v spodnji in zgornji garderobi.

Piknik v Ilirski Bistrici

Da pa vse nebi bilo prehitro končano, smo poskrbeli z beljenjem in v ta namen prepleskali obe garderobi, hodnik in stopnišče v gornjo garderobo.

Po opravljenih delih, pa kot se spodobi, bilo je potrebno proslaviti opravljeno delo in predvsem uspešno strelsko sezono. Organiziran je bil piknik skupaj s strelci na glinaste golobe na strelišču v Ilirski Bistrici. Tu je bilo res lepo, vreme je bilo na naši strani, Strelci na glinaste golobe pa so nam predstavili njihovo disciplino. Marsikdo, sploh pa naši mladi strelci so se prvič srečali s tovrstnim streljanjem in vsakdo je lahko poskušal sestreliti svojega golobčka (glinastega). Drugi piknik, katerega so se udeležili strelci in njihovi družinski člani je bil v Podlipi. Prijeten prostor je tokrat ponudila družina Zamejc. Bilo res enkratno, predvsem pa je bilo dovolj prostora za igro otrok, ki so si med piknikom ogledali tudi okolico Razorske doline, kjer je bilo nekoč vojaško strelišče in strelišče za streljanje glinastih golobov.

Ko pa je bilo vse nared smo opravili še testiranje in organizirali tekmovanje za 2. Pokal Vrhnike 2016, katerega se je udeležilo 51 strelcev iz 5 strelskih društev. in Še zmagovalci po kategorijah: Pri cicibanih je zmagal Novak Kristjan iz Vrhnike, med cicibankami prav tako domačinka Železnik Nika, tudi v kategoriji ml. dečkov in deklic sta prve naslove osvojila Čretnik Jošt in Notersberg Zoja, med pionirji ponovno dva domačina Jilek Ambrož in Dobrovoljc Meta, med člani do 60 let Bojan Lampreht, člani nad 60 let Demšar Janko iz SD Škofja Loka, med članicami do 50 let Rudolf Benjamina in članice nad 50 let Rus Mojca, obe iz SD Vrhnika. Glede na izredno dobre rezultate so tudi vsi pokali za prva mesta prešli v roke domačih strelcev.

Nekaj se nas je udeležilo tudi sprejema naših paraolimpijcev, ki so se vrnili iz Olimpijskih iger v Riu, in kjer smo s ponosom pozdravili naša dva dobitnika olimpijskih medalj v streljanju zlato Veselko Pevec in srebrnega Frančka Gorazda Tirška - Nanija. Na naši oglasni deski smo predstavili njihove članke, kjer se lahko mladi marsikaj naučijo. Predvsem pa to, da tudi drugačni so lahko uspešni, so lahko na vrhu in da se z vztrajnim in pridnim delom da doseči tudi nam mogoče, nedosegljive rezultate. Hvala jim še enkrat.

Nova generacija mladih strelcev

Začetek šolskega leta je za nas vedno nekaj novega. Na osnovni šoli Ivana Cankarja ponovno organiziramo tečaj streljanja, oz. prostočasno dejavnost - strelski krožek, katerega se je letos udeležilo 20 otrok. Že po nekaj uvodnih treningih je nekaj mladih in novih strelcev pokazalo izjemen napredek in kmalu jih bomo lahko vključili v tekmovalni sistem. Tako se rojeva nova generacija mladih strelcev na Vrhniki.

Pred nami pa je že nova strelska sezona, ki jo bomo letos odprli na obali, kjer bo Strelski klub Izola gostil 1. krog regijske lige, v kateri imamo rekordno udeležbo, saj bo na tekmovanju nastopilo 26 naših strelcev. Že takoj naslednji dan v nedeljo 23.10.2016 pa bodo naši mladi strelci odšli v Ljubljano, kjer poteka 1. krog Pokala prijateljstva oz. državna liga za mlade, kjer bodo nastopili štirje pionirji, dva kadeta in ena mladinka.   

 

18. junija 2016 smo se strelci Vrhnike že petič zapored odzvali vabilu za pokal Škofje Loke. Zaradi zadnjih obveznosti otrok v šoli je bila udeležba okrnjena, pa kljub temu smo bili zadovoljni z doseženimi rezultati. Med cicibani je bil naš edini tekmovalec Lovro Zamejc, ki je posamezno osvojil 9. mesto, je pa svoj rezultat prispeval v ekipo ml. dečkov z naslonom, kjer so osvojili skupno 3. mesto. V ekipi sta bila še Jošt Čretnik, ki je v svoji kategoriji ml. dečkov zmagal, na drugi stopnički pa ga je spremljal Ambrož Jilek. V kategoriji pionirjev je Jan Rom prepričljivo zmagal pred domačinom Luko Megušarjem, Jaka Čretnik in Jurij Medic pa sta osvojila šesto in sedmo mesto. Rezultati so zadoščali za osvojitev ekipnega prvega mesta. Med ostale dobitnike medalj so se vpisali še Mojca Rus z zlato medaljo v kategoriji članic in Bojan Lampreht st. z drugim mestom v kategoriji članov do 60 let. Ekipno so člani zaostali za domačini za 4 kroge, tretja pa je bila ekipa DU Škofja Loka.

 

ekipa finale 201617. aprila je bilo na elektronskem strelišču v Ljubljani organizirano finale državne dopisne lige, katerih udeleženci smo že vrsto let. Po tem ko smo odstreljali 6 kvalifikacijskih tekmovanj, je bilo finale organizirano za 5 najboljših ekip in 10 posameznikov. Med najštevilčnejšimi udeleženci smo bili tudi strelci iz Vrhnike, saj smo praktično vsi prišli v ožji izbor za finalno tekmovanje.

V finalu 39. državne dopisne lige, smo bili strelci iz Vrhnike ponovno najuspešnejše strelsko društvo, saj smo osvojili največje število točk in medalj.

V finalu smo tako osvojili  osem pokalov v ekipnem delu, od katerih smo šestkrat zmagali po en pokal pa smo osvojili za drugo in tretje mesto. Tudi v posamični razvrstitvi je bila bera medalj zelo bogata, in sicer smo domov odnesli 19 medalj, od tega 10 zlatih, sedem srebrnih in dve bronasti. V finalu se je za ekipni naslov potegovalo 27 društev, zmaga pa je, kot že rečeno, drugič zapored v rokah Vrhnike, ki je drugo uvrščeno ekipo SD Škofja Loka premagala za 73 točk. 

Doseženi so bili tudi novi rekordi lige, med drugimi je nov rekord v kategoriji ml. deklic postavila Meta Dobrovoljc, v kategoriji veterank do 50 let pa Benjamina Rudolf.Pionirji dop.liga 2016

Med najboljšimi udeleženci finala pa so seveda tudi naši strelci in sicer Bojan Lampreht st. s tremi zlatimi in dvema srebrnima, sledi Benjamina Rudolf z dvema zlatima in dvema srebrnima, Mojca Rus z dvema zlatima in eno bronasto in Meta Dobrovoljc z dvema zlatima. Med ostale dobitnike medalj pa so se uvrstili še: s standard puško Japelj Sabrina Marija s srebrom med kadetinjami, Jilek Katarina s srebrom med veterankami do 50 let, in s serijsko puško: srebro med cicibankami za Kogoj Fabčič Ajdo, bron v kategoriji ml. dečkov Jilek Ambrož, in zlato Jan Rom med pionirji.

 

Meta drž prvakinjaJa prav ste prebrali. V soboto 09.04.2016 je Meta Dobrovoljc iz SD Vrhnika, postavila nove mejnike v streljanju s serijsko zračno puško, v kategoriji mlajših deklic. Z odličnim streljanjem in kar 12 desetkami ter rezultatom 191 krogov, je postavila oz. izboljšala dosedanji državni rekord na 25. državnem prvenstvu za mlade do 17 let, v Turniščah. Lastnica prejšnjega rekorda je bila prav tako odlična strelka Naja Prezelj iz SD Lotrič Železniki, ki ga je postavila na DP v Laškem, leta 2014. Meta je tokrat dokazala, da njena trenutna forma na zadnjih tekmovanjih ni bila naključna, praktično je svoje streljanje stopnjevala iz tekme v tekmo, vse do državnega prvenstva, ki smo ga postavili kot ciljno točko in top rezultat. Seveda je pogoje in cilje lahko postavljati, vse pa je odvisno od strelca, ki stoji za temi cilji. In letos se nam je trud in način dela obrestoval, saj so svoje vrhunske rezultate dosegali tudi ostali strelci. V kategoriji mlajših dečkov je na tretjo stopničko stopil Ambrož Jilek, ki je med letom dosegal povprečne rezultate, na velikih 

Ambrož DP Turnišče

tekmovanjih pa je dokazal, da se zna zbrati in odstreliti vrhunsko serijo. Z rezultatom 185 krogov je za drugo uvrščenim Zupanc Domnom iz Trzina zaostal le za eno desetko, po tem ko sta imela izenačen rezultat. In ko smo že pri državnih rekordih, njegov rezultat zaostaja le za tri kroge. Pri mlajših deklicah je svoj osebni rekord odstreljala tudi Zoja Notersberg, ki ima tudi še nekaj rezerve v prvi seriji, uvrstila pa se je na 11. mesto. Obete pa kaže tudi vedno boljši Lovro Zamejc v kategoriji cicibanov, ki je prav tako debitant na velikih tekmovanjih in elektronskih tarčah. Kljub temu se je pogumno podal v boj in na koncu osvojil 8 mesto.

Naslednji dan, smo se v Turnišče odpravili s strelci v kategoriji starejših dečkov in kadetinjo. Jan Rom ni bil daleč od svojega velikega uspeha, saj je na lestvici rezultatov vodil vse do 16. strela, ko je svoje znanje pokazal in hotel uveljaviti domači sodnik. Ravno stroki tega sodnika se lahko Jan zahvali, da je v zadnjih dveh strelih ustrelil dve osmici in s tem padel s prvega na sedmo mesto. Za stopničkami je tako zaostal le za dva kroga, ki pa bi ju zlahka dosegel. Grenak priokus, v razmislek pa vsem, ki mislijo da so strokovni, pa jih je sram pogledati pravilnike, na velikih tekmovanjih pa bi najraje postavili in napisali nove pravilnike. Odlično je nastopila tudi kadetinja Sabrina Marija Japelj, ki je s tekmovanji pričela v letošnji sezoni, v prihodji sezoni pa bo svoje vtise še strnila in izboljšala nekatere malenkosti. Skupno smo v dveh dneh imeli na tekmovanju osem strelcev, po tem ko sta zaradi neodložljivih obveznosti od tekmovanja odstopila pionir in cicibanka. Sicer pa so bili na letošnjem državnem prvenstvu visoki rezultati, saj je bilo postavljenih kar šest državnih rekordov.

Jan - pionirska liga 2016

Končano je tudi tekmovanje v II. državni ligi, kjer smo v ekipnem delu osvojili končno 2. mesto za ekipo Vremščice. Strelci Vremščice so v lanski sezoni izpadli iz 1.B lige in so bili praktično celo sezono nepremagljivi razen v zadnjem kolu, kjer smo jih le uspeli premagati za dva kroga. V posamezni razvrstitvi pa prvega mesta v šestih krogih nikakor ni izpustil vedno odličen Dejan Della Torre iz Vremščice, na drugem mestu je bil Bojan Lampreht ml. na tretji stopnički pa Bojan st.

Zaključila se tudi državna liga za mlade Pokal prijateljstva - državna pionirska liga, kjer se je najbolje uvstil naš pionir Jan Rom. Vso sezono je redno nabiral točke z uvrstitvami, v prvem krogu celo

Disak - Vrhnika

 zmagal, v zadnjem šestem krogu pa z zadnjim strelom osvojil tretje mesto. V skupni razvrstitvi se je tako iz 5. mesta prebil na drugo, kar je trenutno njegov največji uspeh.

 

Se pa moramo pohvaliti, da smo s pridobitvijo novega strelišča vsekakor izboljšali svoj položaj in možnosti za trening, kar pa se je dodatno izboljšalo še z nakupom elektronskih tarč. Trenutno smo  kupili dve elektronski tarči proizvajalca Disag, od teh je ena že zmontirana in pripravljena za uporabo, druga pa še čaka na montažo. S pridobitvijo elektronskih tarč pričakujemo, da bomo še izboljšali svoje rezultate na tekmovanjih in postali enakovrednejši tekmeci drugim, ki tak način treninga uporabljajo že vrsto let. Vsekakor je naša želja, da bi s takšnimi tarčami opremili celotno strelišče, zato se bomo potrudili, da ne bo ostalo zgolj pri dveh tarčah, ampak da bomo s pomočjo sponzorjev in donatorjev spremenili naše strelišče v elektronsko.

 

 

V Kidričevem se je tudi letos odvijalo Državno prvenstvo veteranov v streljanju s serijsko zračno puško, kjer smo dosegli izjemen in do sedaj najboljši uspeh, saj smo osvojili štiri posamezna in eno ekipno odličje. 

DP 2016

Na pot smo se podali že v zgodnjih jutranjih urah, saj je do Kidričevega kar nekaj kilometrov. Za vmesne postanke ni bilo časa, saj smo lovili čas začetka tekmovanja. Tekmovanje se je odvijalo na 40 mestnem strelišču v telovadnici oz. v športni dvorani Kidričevo, kjer se je odvilo že kar nekaj strelskih tekmovanj. Bili smo odlično razpoloženi in tekmovanje se je pričelo. Prijavljenih smo imeli sedem strelcev in dve ekipi in skoraj vsak izmed tekmovalcev je nekaj odnesel. Najprej so nas razveselile naše tekmovalke, saj so ponovno postale državne prvakinje v kategoriji nad 40 let. Sestava Rudolf Benjamina, Rus Mojca in Jilek Katarina, so bile tudi letos premočne in so s prednostjo skoraj 50 krogov premagale tekmice iz Maribora in Izole. S tem so tudi ubranile naslov prvakinj iz lanskega leta. Seveda pa veselja še ni bilo konec, saj je sledila razglasitev posameznic. V kategoriji nad 40 let je postala državna prvakinja Rudolf Benjamina, Jilek Katarina pa je stopničke zgrešila za en krog. Prav tako je postala državna prvakinja Rus Mojca v kategoriji veterank nad 50 let, ki je premagala večni tekmici Budin Ravnič Danijelo iz Pirana in Šuštar Dolores iz Izole. Tako so na stopničkah stale tri strelke in prijateljice iz primorsko - notranjske regije. Pri moških je bilo nekoliko drugače, pa ne veliko slabše. V kategoriji do 50 let je postal državni prvak Rom Aleš, v kategoriji nad 50 let je podprvak Bojan Lampreht, ki je zaostal za Golob Petrom iz SD Svečina. Ravnikar Vladimir, ki je bil tudi član ekipe je stopničke zgrešil za en krog in ostal na nehvaležnem četrtem mestu. Ekipno nas je dopolnjeval še Japelj Matija, ki je v kategoriji nad 60 let osvojil 32 mesto. Ekipno smo veterani osvojili 4. mesto, boj za stopničke pa je odločala razlika dveh krogov.

In še dve tekmovanji, ki sta bili uspešni za strelce iz Vrhnike. Obe sta se odvijali v Slovenskih Konjicah oz. v telovadnici v Zrečah.Člani - Keber 2016

Prva je bilo tekmovanje za Memorial Vladimirja Kebra, dolgoletnega strelskega delavca in prvega trenerja Bojana Lamprehta. Tokrat smo se v spomin nanj že tretjih udeležili spominskega tekmovanja in osvojili odličja. V odprti kategoriji OPEN, so lahko tekmovali vsi strelci ne glede na starost in spol, absolutni rezultat in prvo mesto je osvojil Bojan Lampreht, ki se je tako oddložil za podano znanje in trud v mladosti in da še vedno vztraja v tekmovalnem ciklusu. Drugo mesto je osvojila domačinka Fevžer Katarina in na tretjo stopničko legenda iz Celja Jože Jeram. Mojca Rus in Katarina Jilek sta bili na 7. oz. 8. mestu. Tudi v ekipni razvrstitvi je prvo mesto osvojila Vrhnika pred domačini in strelci iz Celja.
V ženski kategoriji je prvo mesto osvojila Fevžer Katarina, Rus Mojca je bila druga in Katarina Jilek tretja. Sledi kategorija moških kjer je zmagal Lampreht Bojan pred Jeram Jožetom in Kovač Ladom iz Kisovca. Razburljivo pa je bilo dogajaje v nižjih kategorijah,  kjer je prvih osem strelcev streljalo finalne strele. V kvalifikacijah je Jan Rom osvojil  7 mesto, Jilek Ambrož pa je le za krog zgrešil finale. V finalu so streljali 10 finalnih strelov. Po prvih dveh strelih se je pričelo izpadanje in od tretjega strela naprej je izpadel tekmovalec z najnižjim seštevkom krogov. Naš Jan se je odlično upiral in na koncu moral priznati poraz pred domačinom Sadek Leonom. Pa tudi s srebrno medaljo je bil Jan zelo zadovoljen, saj si jo je pristreljal iz sedmega mesta. Več smole je imela Meta dobrovoljc, ki je v kvalifikacijah suvereno premagala vse svoje tekmice s svojim osebnim rekordom 185 krogov. Tudi zanje je bilo organizirano finale, vendar pa se Meta na svojem prvem finalnem nastopu ni najbolje znašla. Prisotna je bila trema in neizkušenost, na Pionirji - Keber 2016koncu je osvojila 6. mesto.

In še drugo tekmovanje ,ki je bilo prav tako na strelišču v Zrečah, to je bil 5. turnir Kekčevega pokala. Kekčev pokal poteka za naše najmlajše strelce v kategoriji cicibanov in mlajših dečkov, v obeh kategorijah pa streljajo z naslonom. Med cicibankami je bila daleč najmočnejša domačinka Petek Neli, naša Ajda Kogoj je osvojila 5. Nika Železnik pa 7. mesto. V moški konkurenci je Lovro Zamejc osvojil 8. mesto, ekipno pa so bili četrti. 
Med mlajšimi deklicami je Meta dobrovoljc stopila na drugo stopničko, med fanti pa je Ambrož osvojil 11. in Čretnik Jošt 27 mesto. Ekipno so bili mlajši pionirji peti.