Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov

Trzin 2014 - pionirjiPrvo tekmovanje v letošnjem letu so začeli pionirji in sicer za Pokal Trzina. Tekmovanje se je odvijalo v šotoru teniškega igrišča v Trzinu, kjer so bili postavljeni strelski avtomati Siuss. Le ti za naše tekmovalce niso novost, saj so se z njimi že srečevali na drugih tekmovanjih. Tekmovanje v pionirski kategoriji se je letos odvijalo drugič, med mlajšimi pa se je najbolje uvrstil Ožbe Drašler na 6. mesto. Do medalje sta mu manjkala zgolj dva kroga, tako da so bili rezultati na vrhu kar tesni. 
Prvi dan sta se v kategoriji članov streljanja udeležila tudi oba Bojana, starejši je osvojil 36., mlajši pa 41. mesto. Bojan st. se je nato pomeril še v streljanju s pištolo in osvojil 27. mesto.

Naslednji dan se je na istem strelišču odvijalo mednarodno tekmovanje za Pokal 18. skirce Borisa Paternosta. Tekmovanja so se udeležili strelci iz sedmih držav. Vsa odličja so šla v tujino, slabo pa so se odrezali naši olimpijci, ki niso mogli slediti ritmu mlajših in po srcu željnih tekmovanj in dobrih uvrstitev. Morda pa njihov čas šele prihaja na kakšnih večjih tekmovanjih. Tekmovanja sta se udeležila tudi oba Bojana, vendar s slabšimi rezultati kot prejšnji dan.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate tudi krajši prispevek s tekmovanja, ki ga je pripravila ekipa RTV Slovenija. http://ava.rtvslo.si/predvajaj/organizirane-sportne-dejavnosti-za-otroke/174254964/ 

 

podpis streliščeV četrtek 19.12.2013 je bila v sejni sobi občine Vrhnika podpisana najemna pogodba za strelišče na Stari Vrhniki. Pogodbo, ki je podpisana z veljavnostjo petih let je podpisal minister za obrambo g. Roman Jakič, ki se je slavnostnega podpisa osebno udeležil. V razgovoru je povedal, da ne izključuje možnost, oz. ne vidi ovire, da bi se najemna pogodba obnavljala tudi vnaprej. Gre za objekt, v katerem je bilo že pred tem strelišče, ki ga je uporabljala tako jugoslovanska in kasneje tudi slovenska vojska. V objektu, ki je bil zgrajen 1972 je najprej bil urejen trenažni center za tanke, s kasnejšo predelavo pa je bilo urejeno strelišče in garaža za vojaška vozila. Ker je objekt nujno potreben obnove, smo člani društva že pričeli z vzdrževalnimi in gradbenimi deli, tako da bomo objekt zavarovali pred nadaljnim propadanjem in ga kasneje tudi pričeli uporabljati. Do sedaj smo vsa dela opravili sami, s sredstvi, ki so namenjena za delovanje društva pa smo nabavili že prvi nujno potreben gradbeni material. Zadali smo si smelo nalogo, da bo strelišče usposobljeno za uporabo do 10.05.2014, ko naj bi se na njem že začela odvijati prva tekmovanja in opravili selitev iz starega strelišča na Črnem orlu.

K obnovi vabimo vse ljubitelje strelstva in vse, ki želijo kakorkoli pomagati k izgradnji in boljšim pogojem za delovanje in usposabljanje mladine na Vrhniki. Pomoč je lahko v delu, materialu in donacijah, ki jih potrebujemo za nabavo prepotrebnega materiala.

Članek Moja občina.si

 

Beni in Mojca3. krog regijske PNK lige je bil pod okriljem Postojne. Tekmovanja smo se udeležili kar se da številčno, v samo tekmovanje pa vključujemo vedno bolj mlade strelce, ki se tako kalijo za kasnejša tekmovanja. Tako je pri cicibanih svoj osebni rekord na tekmovanju dosegel Jilek Ambrož, ki je na koncu osvojil 5. mesto, ponovno pa je presenetila cicibanka Dobrovoljc Meta, ki je ponovno dokazala, da nanjo lahko vedno računamo in svoj osebni rekord na tekmovanju zvišala kar za osem krogov. Na tekmovanju je osvojila 2. mesto - en krog za zmagovalko iz Cerknice. Tudi mlajši pionirji niso stali križem rok, tako da je svoj letošnji najboljši rezultat in 2. mesto dosegel Rom Jan z enakim rezultatom zmagovalca, vendar žal slabšo zadnjo serijo. V kategoriji je bil Medic Jurij 18. in  Jaka Čretnik 23. Za Jako je bila to prva tekma. Do svoje bronaste medalje je prišel tudi pionir Drašler Ožbe. Tudi on iz tekme v tekmo izboljšuje rezultat in upajmo, da ga kmalu vidimo tudi na vrhu. Žal pa je svoj najslabši rezultat odstrelil kadet Žuber Žan, ki mu ta dan ni bil pisan za dosego dobrega rezultata, bo pa to vsekakor izboljšal. V starejših kategorijah pa po starem z nekaj manjšimi spremembami. Pri članih 2. mesto Bojan ml., Aleš Rom na 8. mestu, se je pa sprememba dogodila pri članicah, kjer je favoritka Budin Danijela iz Pirana odstreljala svojo najslabo tekmo, kar sta izkoristili naši tekmovalki tako da je Mojca osvojila zlato, Benjamina pa srebro. Ekipno so člani 2. Veteranov kot da ne more nič zrušiti. Tandem Bojan st. in Vlado gresta neusmiljeno naprej in konkurenci ne pustita dihat. Bojan je ostal zlati, Vlado na drugem mestu. Pri veteranih nad 60 let je svoje 7. mesto odstreljal še Matija, vse skupaj pa je bilo dovolj, da smo slavili tudi ekipno. V pištolskem delu imamo na žalost še vedno samo enega tekmovalca in sicer Bojan st. ki je osvojil 5. mesto, kar pa je bilo ravno dovolj, da je zmagal v kombijaciji puška in pištola.

 

 

3.krog-II-lige8.12.2013 smo strelci Vrhnike organizirali 3. krog II. državne lige v streljanju s standard zračnim orožjem. Tekmovanje je potekalo še na starem strelišču v zgradbi Črnega orla na Vrhniki, kjer smo strelci zabeležili nove točke v skupni razvrstitvi. V kategoriji puška je ponovno zmagal Bojan Lampreht st., na drugo mesto se je uvrstil Ugrin David iz Ankarana in na tretje Kerlatec Ajda iz Postojne. Bojan ml. je osvojil 4. mesto, Benjamina Rudolf pa 16. Ekipno smo zmagali in tako za dve točki povečali prednost v skupni razvrstitvi. Tudi posamezno na prvih dveh mestih ni sprememb. V kategoriji standard pištola pa je slavil pirančan Hrovarin Anton, na drugem mestu je bil klubski kolega Erjavec Primož, tretji pa Kontrec Kristjan iz Postojne. Ekipno je zmagala ekipa SD IX. korpusa iz Pirana. Vrhničani ne tekmujemo v konkurenci s pištolo. Naslednji 4. krog se selimo na obalo, kjer nas bodo gostili strelci iz Pirana. Upam, da se bomo ponovno vračali z dobrimi občutki in rezultati.

 

 

Lož - najmlajšiDa imamo v letošnjem letu strelci izredno naporen in natrpan urnik s tekmovanji je razvidno v tem, da so posamezni vikendi, kjer so na razporedu tudi do tri tekmovanja. Urnik je res težko prilagoditi, vendar nam kljub temu nekako uspeva. Pri tem se moramo vsekakor zahvaliti za izjemno pomoč nekaterim članom društva, kakor tudi staršem naših najmlajših tekmovalcev. Ti nam vedno priskočijo na pomoč, ko je potrebno naše mlade tekmovalce pripeljati na tekmo in nazaj. Pri tem pa je vsekakor pomembna podpora staršev, ki otroku nudijo vse najnujnejše da se lahko razvija tako v športnem kot tudi na vseh ostalih področjih. HVALA STARŠI! 

Več ...