Akcija strehaNovo pridobljen objekt strelišča za zračno orožje v bivši kasarni na Stari Vrhniki nikakor ne sameva. Strelci smo pričeli z zamenjavo strehe, ki je skozi desetletja kljubovala vremenu tako v korist leseni podestbivšim uporabnikom vojske JLA, kakor kasneje tudi Slovenski vojski. Po uspešnih pogovorih z MORS in s pomočjo občine Vrhnika, smo pridobili dovoljenje za uporabo objekta. Vendar pa to še zdaleč ni objekt, ki bi bil primeren za izvajanje naše dejavnosti. Strelci si že vrsto let prizadevamo pridobiti primerne prostore, zdaj pa je pred nami nova izkušnja. Puške smo v poletnih mesecih zamenjali za orodje in se lotili najnujnejših opravil. Kot prvo je to seveda streha, ki je popolnoma dotrajana, saj je stara kritina razbita, ob dežju pa streha pušča na več mestih.

Tako smo v ESAL Anhovo naročili novo kritino, ki je varna za nas in okolico, ker pa gre za posebno ukrivljeno streho, so morali posebej za nas zagnati proizvodjo za ukrivljene valovitke. V nekaj akcijah, smo staro kritino varno spravili s strehe, na njeno mesto pa položili novo. S tem je začel osamljeni objekt dobivati prvo novo zunanjo podobo.

Čaka pa nas še obilo dela, če hočemo do nove sezone objekt spraviti v uporabo. Nabavili smo že skoraj vso izolacijo za strop, les za notranje pregrade in izdelali leseno stropno pregrado za spuščeni strop. Do konca letošnjega leta bomo postorili še nekaj stvari kot so elektrika, urejanje prostora garderobe in strelskega pulta.