Domov Novice Za nami je še en strelski vikend

Lož - najmlajšiDa imamo v letošnjem letu strelci izredno naporen in natrpan urnik s tekmovanji je razvidno v tem, da so posamezni vikendi, kjer so na razporedu tudi do tri tekmovanja. Urnik je res težko prilagoditi, vendar nam kljub temu nekako uspeva. Pri tem se moramo vsekakor zahvaliti za izjemno pomoč nekaterim članom društva, kakor tudi staršem naših najmlajših tekmovalcev. Ti nam vedno priskočijo na pomoč, ko je potrebno naše mlade tekmovalce pripeljati na tekmo in nazaj. Pri tem pa je vsekakor pomembna podpora staršev, ki otroku nudijo vse najnujnejše da se lahko razvija tako v športnem kot tudi na vseh ostalih področjih. HVALA STARŠI!

Kot smo že omenili je bil vikend kar pester. Naši mladi pionirji so se udeležili 2. kroga Državne mladinske lige Pokal prijateljstva, ki je bilo v Ljubljani. V kategoriji pionirjev smo nastopili s pomlajeno ekipo v kateri sta kar dva člana, ki sicer tekmujeta še v kategoriji mlajših dečkov. Na tekmovanju je 25. mesto in nove točke v skupni uvrtitvi osvojil Ožbe Drašler, takoj za njim je bil na 29. mestu Jan Rom. Ekipo pa je sestavljal še Jure Medic, ki je osvojil 63 mesto. Ekipno so naši mladi osvojili 15. mesto. Na treningu smo tako prilagodili program za oba mlajša pionirja, ki sicer tekmujeta v svoji kategoriji še z naslonom, na pokalu pa v kategoriji pionirjev brez naslona. Rezultat se bo kmalu pokazal, upamo da v pozitivnem in boljšem rezultatu.
Trije člani smo se udeležili 2. kontrolnega tekmovanja, ki je bilo prav tako v Ljubljani in kjer se dosegajo norme za nastop na državnem prvenstvu. To tekmovanje oz. po novem kontrolni turnir je namenjen izključno normam in se na njem ne podeljuje priznanj za uvrstitev. Je pa poleg regijskih tekmovanj ta turnir edini, kjer se norme dosegajo. V kategoriji članov je s standard zračno puško normo dosegel Bojan Lampreht st., ki je normo dosegel tudi v kategoriji člani standard pištola. Turnirja sta se udeležila še Lampreht Bojan ml. prav tako v kategoriji članov in Benjamina Rudolf v kategoriji članic, ki pa se jima je norma za las izmuznila. Verjamemo, da jo naredita na naslednjem turnirju na Ptuju ali na regijskem prvenstvu, kjer bomo poskušali tudi z ekipno.

Na koncu pa smo se udeležili še 2. kroga regijske lige v streljanju s serijskim zračnim orožjem, kjer je svoj odličen nastop izvedla naša najmlajša tekmovalka v kategoriji cicibank Meta Dobrovoljc, ki je z izjemnim nastopom in rezultatom osvojila svojo prvo zlato medaljo. V kategoriji cicibanov sta nastopila še Jilek Ambrož s 4. mestom in Čretnik Jošt z 8. mestom. Ekipno so bili cicibani 2. V kategorij ml. pionirjev je bil najboljši Jan Rom 5., na 15. mesto se je uvrstil Medic Jurij in na 21. naš debitant Džalič Aleksander. Zanj je bila to prva tekma. Ekipno so bili 6. V kategoriji pionirjev je 4. mesto osvojil Ožbe Drašler, ki je za en krog zgrešil medaljo. Dobre uvrstitve so bile tudi v starejših kategorijah, kjer je med člani 2. mesto dosegel Bojan Lampreht ml., Aleš Rom na 6. mestu, med članicami pa sta medalji pripadli za 2. mesto Rus Mojci in 3. mesto Benjamini Rudolf. Člani so osvojili ekipno 1. mesto. Prav tako je ekipno 1. mesto osvojila ekipa veteranov, posamezno pa Bojan st. 1., Vladimir 3. v kategoriji nad 50 let in Matija 10. mesto v kategoriji nad 60 let. In še pištola. Naš edini tekmovalec Bojan st. je v konkurenci članov osvojil 4. mesto, v kombinaciji puška in pištola pa 1. mesto.

Znani so tudi že skupni rezultati po 2 krogih, ki pa si jih lahko ogledate na naši spletni strani pod Rezultati PNK.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 03 December 2013 14:59)