Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov Novice

Jesenska sezona je pred nami in vikendi so spet prepolni tekmovanj. Letos so se zaradi preobilice tekmovanj in drugih obveznosti nekateri naši tekmovalci odločili, da ne bodo mogli nastopiti na vseh tekmovanjih, izbrali pa so si prednostna tekmovanja.

Mladinska državna liga v organizaciji SD Olimpija v Ljubljani:Ajda

Mladinci/ke: Senta, 20 mesto

Kadeti/nje: Meta, 17. mesto, Monika, 22. mesto, Jošt, 28. mesto; - Ekipno kadeti,  7. mesto

Kadeti - pištola: Klemen, 5. mesto

Pokal Prijateljstva - pionirska liga: Ajda, 2. mesto, Lovro, 11. mesto

 

 

 

 

II. državna liga je bila tokrat v organizaciji SD Anhovo v Solkanu. Odlično so nastopile naše mlade strelke, ki so ekipno osvojile 2. mesto, posamezno pa Meta 4., Senta 6. in Anja 7. V kategoriji članov pištola pa je ekipa Vrhnike osvojila 4. mesto, med posamezniki pa Andrej 5. mesto, Bojan 10. in Klemen 13.

Regijska PNK liga 2019/2020 v Ankaranu

Ankaran je v letošnjem letu organiziral 1. krog regijske lige v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije. Med najboljšimi v posameznih kategorijah pa so bili:

Mlajši dečki: Kovačič Gal, 2. mesto; Dečki: Maksimović Mark, 7. mesto; Starejše Deklice: Kogoj Fabčič Ajda, 1. mesto (187 krogov); Članice: Natalija Oberč Grmek, 2. mesto; Veterani nad 50 let: Bojan Lampreht 1. mesto; Kadeti pištola: Klemen Grmek 1. mesto; Člani pištola: Bojan Lampreht, 14. mesto; Kadetinje: Meta Dobrovoljc: 1. mesto in Kombinacija: Bojan Lampreht, 3. mesto.

 

Zadnjič posodobljeno (Torek, 19 November 2019 12:38)

 

Pred vrati je nova sezona, mi pa prej preglejmo največje dosežke pretekle sezone vrhniških strelcev.

V regijski ligi smo imeli zmagovalko pri kadetinjah s standard puško - Meta Dobrovoljc in pri veteranih s serijsko puško - Bojan Lampreht.

Klemen DP1

Vso sezono je bilo napeto v državni mladinski ligi, kjer je pri pionirjih s pištolo na koncu Klemen Grmek kljub drugemu mestu na zadnjem turnirju v Črenšovcih, obdržal prvo mesto v ligi, svojo dobro pripravljenost pa še potrdil na državnem prvenstvu v Mengšu z naslovom državnega prvaka.

Bojan in Natalija DP

 

 

Še dva naslova državnih prvakov prihajata iz vrst veteranov, in sicer je med veterankami nad 40 let zmagala Natalija Oberč Grmek, med veterani nad 50 let pa Bojan Lampreht.

 

Klemen MK

 

Prvič smo sodelovali tudi v poletnem delu regijske lige z malokalibrskim orožjem. Klemen Grmek je iz tekme v tekmo napredoval tudi z MK pištolo in na koncu v konkurenci mladincev, čeprav je sam še pionir, s tekmo manj in dvema zmagama na turnirjih, osvojil drugo mesto.

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 11 September 2019 13:54)

 

II. liga 2019Vrhniški strelci smo uspešno prestali krst na novem, posodobljenem strelišču. V mesecu februarju smo gostili kar tri tekmovanja, najprej 5. krog druge državne lige, nato pa v naslednjem vikendu še dve regijski prvenstvi in sicer z zračno pištolo in puško.

Sprva je bilo kar nekaj dvomov, kako izpeljati tekmovanje na elektronskih tarčah, saj nam nemški proizvajalec Disag s svojim prevodom softweara ni bil v veliko pomoč, tako da smo se morali znajti po svoje. Kljub temu se je pogum izplačal, še več, z izvedbo tekmovanja smo bili izredno zadovoljni, prav tako tudi tekmovalci. V vseh dneh sta tekmovanje obvladovala praktično samo dva, sodnik na liniji in pa izjemen operater na elektronskem sistemu, Aleš Rom. Vsa zahvala za trud. Kot že rečeno, je tekmovanje potekalo gladko in hitro, po napovedani časovnici. Odstopanj ni bilo, rezultati pravočasni in objavljeni, še preden je zadnji strelec zapustil strelišče. Podelitev odličij je bila opravljena v odmoru med posameznimi serijami. Vse je potekalo po načrtih in enkratno, presenečenj ni bilo. Tudi finalno streljanje, ki je bilo izvedeno na sobotnem tekmovanju s pištolo, je bilo nad pričakovanji. Finale se je skrajšalo za več kot uro in tukaj je elektronika pokazala prednost pred papirnatimi tarčami. Še enkrat hvala vsem za svoj prispevek k uspešni izvedbi tekmovanj. Vrhnika je še enkrat dokazala, da smo dostojni za izvedbo tekmovanj, kar smo dokazali že v preteklosti.Finale pištola 2019

Kot smo že navedli, smo v nedeljo 2. februarja organizirali 5. krog II. državne lige. Tekmovalo je sedem ekip s puško in pet ekip s pištolo. Pri puški je zmagala ekipa iz Izole, naše strelke so se uvrstile na odlično drugo mesto. Med posamezniki je zmagal Della Torre Dejan iz Vremščice pred Laro Frank in domačinko Meto Dobrovoljc. Tudi v tekmovanju s pištolo smo se uspeli uvrstiti na stopničke in sicer je ekipa osvojila tretje mesto, med posamezniki pa je zmagala Olga Knez iz Vremščice, na drugem mestu Diego Lazar iz Pirana in na tretji stopnički zopet domačin Andrej Žagar.
V tem času je bil tudi zaključek lige v Ilirski Bistrici, kjer smo v skupni razvrstitvi pri puški osvojili  tretje mesto z enakim seštevkom točk kot drugo uvrščeni strelci iz Ankarana, zmagali so strelci iz Izole. Med posamezniki ni bilo dobitnikov odličij, saj smo tekmovalce menjali zaradi odsotnosti in drugih obveznosti. Pri pištoli smo osvojili končno četrto mesto, zmagal je Piran, med posamezniki pa je bil najboljši Primož Erjavec iz Pirana.

kadetinje 2019

Že naslednji vikend smo 9.2.2019 izvedli regijsko prvenstvo v streljanju z zračno pištolo za vse kategorije. Po kvalifikacijah se je osem prvo uvrščenih tekmovalcev pomerilo še v finalu, kjer so vsi začeli znova. Na koncu je slavil Anton Hrovatin iz Pirana pred Diegom Lazarjem in Andrejem Jakominom. Med domačini je zlato medaljo osvojil Klemen Grmek v kategoriji pionirjev in Bojan Lampreht bron v kategoriji veteranov nad 50 let.

Naslednji dan je bilo izvedeno še regijsko prvenstvo v streljanju s standard zračno puško, prav tako za vse kategorije. Medalje za Vrhniko so osvojili v kategoriji kadetinj Meta Dobrovoljc bronasto, Jan Rom zlato v kategoriji mladincev, Benjamina Rudolf srebrno med članicami in srebrno med veterankami nad 50 let in Bojan Lampreht bronasto med člani in zlato med veterani nad 50 let. V ekipnem delu so nas zastopale samo kadetinje v sestavi Meta Dobrovoljc, Senta Bajrektarevič in Monika Žutič, ki so osvojile drugo mesto in dosegle normo za nastop na državnem prvenstvu.

Zadnjič posodobljeno (Petek, 08 Marec 2019 08:11)

 

Klemen 2 DRKlemen Grmek je ponovno blestel. Dne 19.01.2019 je v športni dvorani v Veliki Nedelji na 4. kolu Pokala prijateljstva in državne mladinske lige, v streljanju s pištolo postavil novi državni rekord. Tako je svojemu rekordu z dne 10.11.2018 dodal novega. Po tem, ko mu ga je v tretjem krogu državne lige prevzel tekmovalec iz Slovenskih Konjic, Capl Gaber, je Klemen njegov rekord izboljšal za dva kroga in sedaj znaša 169 krogov. Napeto pa je bilo vse do zadnjega strela, ko se ni vedelo, kdo bo zmagovalec, saj so bili rezultati precej izenačeni, se je pa že vedelo, da bo tudi v tem kolu padel nov rekord.Meta Vel Nedelja

Dobro je pričela z nastopom tudi kadetinja Meta Dobrovoljc, ki je odlično streljala vse do zadnje serije, ko je z dvema zaporednima slabima streloma zdrsnila na 13. mesto z rezultatom 392,1. Kljub temu pravi, da je z nastopom zadovoljna, saj je bila deležna nove izkušnje in napake, katero bo pozabila in upa, da se na naslednjih tekmovanjih ne bo ponovila. Za dobre uvrstitve so pač potrebni kilometri.

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 02 Februar 2019 20:30)

 

Klemen DRDne 10.11.2018 smo se udeležili 2. kroga državne pionirske in mladinske lige v Ljubljani. Nastopili smo v okrnjeni sestavi, saj imajo mnogi naši strelci šolske in druge obvesznosti, pa kljub temu smo z njihovimi nastopi lahko nadvse zadovoljni. Najbolj je presenetil in razveselil naš mladi Klemen Grmek, ki se je kot pionir, odločil, da bo puško zamenjal s pištolo. Že prejšnji vikend je nadomestil izpad člana v II. državni ligi, tokrat pa je nastopil v svoji kategoriji, ki je z letošnjim letom postala nova strelska disciplina. V kategoriji pionirjev, s standard zračno pištolo, je povsem suvereno postavil nov državni rekord s 152 krogi in tako za 17 krogov izboljšal prejšnji rekord, ki je bil v lasti Pratljačič Antona iz SD Lotrič Železniki. Na drugem mestu je bil Valter Drašler iz SD Juršinci s 135 krogi, tretji pa njegov kljubski kolega Anej Marušič s 111 krogi.

Pionirji 2018

Dobro so odstreljali tudi pionirji s serijsko zračno puško, med katerimi se je najbolje uvrstil Jošt Čretnik, ki je osvojil 15. mesto, le nekaj mest za njim pa sta bila še Lovro Zamejc in Nejc Vrhovec. Ekipno so pionirji osvojili 5. mesto. V kategoriji pionirk je tokrat brez ekipe nastopila Ajda Kogoj Fabčič in s 175 krogi osvojila odlično 9. mesto. Nastopili pa sta še dve kadetinji in sicer Meta Dobrovoljc, ki je v svoji prvi tekmi, s standard zračno puško pokazala, da lahko nanjo računamo tudi v kategoriji kadetinj. S ponesrečeno prvo serijo 93,8 kroga, je v nadaljevanju v slogu zmagovalk s serijami 100,5; 99,2 in 102,3 ter s skupnim rezultatom 395,8 osvojila 11. mesto. Nastopila je tudi Senta Bajrektarevič, ki je z rezultatom 374 osvojila 21. mesto.

Zadnjič posodobljeno (Nedelja, 11 November 2018 09:03)

 
Več člankov...