Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov Novice

Meta DP LaškoVrh letošnjih strelskih tekmovanj je Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem, ki je bilo v Laškem. Tamkajšnje strelsko društvo Rečica pri Laškem je v športni dvorani Tri lilije organizirala, po mnenju nekaterih, enega najboljših državnih prvenstvev. Tekmovanje se je odvijalo na kar 80-ih elektronskih strelskih stez, kar je dosedaj največ, kar obstajajo strelska tekmovanja. Poskrbljeno je bilo praktično za vse, kar tekmovalci potrebujejo, vsi pa smo čutili prijaznost in toplino domačinov, kar je najpomemneje, da se v nekem kraju in takšnem tekmovanju prijetno počutiš.
Pravico nastopa na državnem prvenstvu so imeli vsi strelci, ki so na predhodnih tekmovanjih (letos so bila okleščena), dosegli normo za nastop in se je tudi preverjala po biltenih posameznih tekmovanj, kjer se je pač dala doseči. Norme so visoke, tako da so na tekmovanje dobesedno prišli le najboljši strelci iz cele Slovenije, ki so se za naslove državnih rvakov potegovali v vseh 18 kategorijah s puško in pištolo. Prijavljenih je bilo 766 strelcev in strelk, ki so se razvrstili v dveh dnevih.

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 06 Marec 2017 15:08)

Več ...

 

2. liga puškaNa strelišču v Ilirski Bistrici je bilo zaključno tekmovanje II. državne lige ZAHOD, kjer so se zadnjič v tej sezoni pomerili strelci v 6. krogu s puško in pištolo. 

Med posamezniki s puško se je tokrat na najvišjo stopničko zavihtel Požar Karim iz SK Izola, na srebrni stopnički mu je sledil Lampreht Bojan ml. z dvema krogoma manj in na tretji Grandič Dejan iz Vremščice z istim rezultatom, vendar slabšo zadnjo serijo. Bojan st. je bil četrti, Benjamina pa 15. V ekipni razvrstitvi so vrhničani še zadnjič zmagali pred Izolo in Postojno.
V streljanju s pištolo je zmagal Kontrec Kristjan iz Postojne pred Erjavec Primožem in Hrovatin  Antonom, oba iz Pirana. Ekipno je zmagala Postojna pred Piranom in Kovinoplastiko.

Glede na zadnje kolo je bila tudi razglasitev najboljših strelcev in ekip v sezoni 2013/14. Pri puški je zmagal Bojan st. pred Bojanom ml., tretje mesto si je prislužil Švetak Rocco iz Ankarana. Ekipno je prepričljivo zmagala Vrhnika, pred Ankaranom in Postojno. Vrhniški strelci so na 2. turnirju osvojili 2. mesto, na vseh ostalih pa so pobrali maksimalni izkupiček točk. Med strelci s pištolo je najvišjo skupno uvrtitev dosegel Erjavec Primož iz Pirana, sledita pa mu Kontrec Kristjan in Hrovatin Anton. Tudi v ekipnem delu so slavili Postojnčani pred strelci iz Pirana in Izolo.

Tukaj nas čaka še sklepni del. To je kvalifikacije za vstop v 1. B državno ligo, ki bo na strelišču v Ormožu. Nanj se uvrstijo prvi dve ekipi iz regijskih prvenstev in zadnji dve ekipi, ki izpadata iz 1. B lige.

 

dscn0192Zdaj je čas za zaključna prvenstva in zadnje nabiranje norm pred nastopom na državnem prvenstvu. Tako je bilo 2.3.2014 v Ankaranu organizirano regijsko prvenstvo s standard zračnim orožjem. Tekmovanja smo se udeležili s člansko in veteransko ekipo. V kategoriji članov smo v rednem delu osvojili naslednja mesta: Bojan st. je bil četrti, Bojan ml. sedmi in Aleš Rom osmi, kar pomeni, da smo bili vsi trije v finalu. Aleš se je finalu odpovedal, na strelsko linijo pa sta še enkrat stopila oba Bojana. Po novih pravilih se finale strelja 20 strelov, vse pa se začne od začetka, brez upoštevanja prejšnjih rezultatov, kot je bilo to prej. Torej začne se od nule in se gre na izpadanje. Najprej se strelja 2 x po tri strele v času 150 sek., nato pa sledijo posamezni streli, vsak po 50 sek. Vsaka dva naslednja strela izpade strelec z najnižjim rezultatom, dokler na koncu ne ostaneta samo dva, ki odločita o zmagovalcu. Zmagovalec je bil Udovič Gorazd iz Postojne, Bojan ml. se je prebil na 4. mesto, na 7. pa ga je zamenjal oče.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 25 Marec 2014 10:33)

Več ...

 

Veterani DP 2014SD Kidričevo je bil letošnji organizator DP za veterane, ki je bilo v Športni dvorani Kidričevo, na 40 mestnem montažnem strelišču. Strelci so se potegovali za medalje v streljanju s serijsko zračno puško in standard zračno pištolo. Mi smo nastopili z dvema ekipama in sicer ekipo veterank nad 40 let, ki so v skupni konkurenci osvojile 3. mesto, v kategoriji veteranov nad 50 let, pa je ekipa v sestavi Matija Japelj, Vladimir Ravnikar in Bojan Lampreht osvojila naslov DRŽAVNIH PRVAKOV. Med posamezniki se je najblje uvrstil Bojan Lampreht, ki je osvojil 2. mesto z enakim rezultatom kot zmagovalec Peter Golob, vendar slabšo zadnjo serijo. Vladimir je osvojil 6., Matija pa 16. mesto. Pri veterankah žal ni bila osvojena medalja, je pa Benjamina osvojila 4., Mojca pa 8. mesto. Ne smemo pa pozabiti na pripravnike nad 40 let, kjer je naš Aleš Rom osvojil 2. mesto, pa čeprav je bil pozabljen s strani organizatorja.

Smo si pa letošnje DP v Kidričevem zapomnili po napakah, ki si jih organizator takšnega prvenstva ne bi smel privoščiti. Strogo se je držal pravilnika o izvedbi veteranskih prvenstev, s tem prišparal par evrčkov, si pa nabral veliko negodovanje tekmovalcev. Prvič kar pomnimo izvedbo DP v veteranski kategoriji, se niso podeljevale medalje v vseh kategorijah, zgodilo se je celo, da nekatere kategorije sploh niso bile objavljene, da so tekmovale. Tako so med drugim pozabili, da so pobrali štartnino tudi za veterane nad 40 let, niso pa si zaslužili, da bi bili vsaj omenjeni. Medalje so bile sramotne za izvedbo DP saj so bile v velikosti manjših gumbkov, pa kljub temu, bi se jo mogoče razveselil vsaj kakšen veteran ali veteranka s pištolo, ki so bili izvzeti iz podelitve. Tudi pokali, so bili tako majhni, da se na ploščico ni dalo napisati niti naziva tekmovanja, pa čeprav gre za DRŽAVNO PRVENSTVO.

Novice s strani SZS: http://www.strelska-zveza.si/index.php/novice/252-na-dp-veteranov-v-najstevilcnejsi-kategoriji-zmaga-petra-goloba-in-ekipe-sd-vrhnika 

Več fotografij v galeriji: 
http://www.strelskodrustvo-vrhnika.si/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=23

Zadnjič posodobljeno (Torek, 25 Februar 2014 22:27)

 

1 sportnik 05Športna zveza Vrhnika je tudi letos organizirala prireditev za izbor najboljšega športnika Vrhnike v letu 2013, ki je bila izvedena v prepolni dvorani Cankarjevega doma. Prireditve smo se udeležili tudi člani Strelskega društva Vrhnika, ki smo s svojim delom in rezultati nedvomno tudi prispevali svoj delček k promociji Vrhnike in njenega športa.

Med dobitniki priznanj so na oder najprej stopili naši najmlajši, ki so pisna priznanja prejeli iz rok odličnih vrhniških športnikov Mihe in Aleša Preka ter Helene Gutnik. Med nagrajenci so bili: Meta Dobrovoljc, Jurij Medic, Ožbe Drašler, Ambrož Jilek, Jan Rom in Žan Žuber. Bronasto plaketo je iz rok Mirana Stanovnika prejel Bojan Lampreht st., srebrno plaketo pa je Bojanu Lamprehtu ml. podelila nekdanja odlična atletinja Alenka Bikar.

Prireditev je povezoval občan Boris Ličof, športni novinar Radia Slovenija. Predsednica Športne zveze Vrhnika Irena Oblak pa je vse prisotne povabila, da se pridružijo članom Strelskega društva Vrhnika, ki bomo letos obeležili 60 let delovanja in ki bomo ob tem dogodku svečano odprlo novo strelišče, ki ga sami urejajo v bivši vojašnici na Stari Vrhniki. 

Več o prireditvi si lahko ogledate na povezavi: http://www.mojaobcina.si/vrhnika/novice/sport/sportnik-vrhnike-za-leto-2013.html

Zadnjič posodobljeno (Torek, 18 Februar 2014 13:10)

 
Več člankov...