Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov Novice

V Kidričevem se je tudi letos odvijalo Državno prvenstvo veteranov v streljanju s serijsko zračno puško, kjer smo dosegli izjemen in do sedaj najboljši uspeh, saj smo osvojili štiri posamezna in eno ekipno odličje. 

DP 2016

Na pot smo se podali že v zgodnjih jutranjih urah, saj je do Kidričevega kar nekaj kilometrov. Za vmesne postanke ni bilo časa, saj smo lovili čas začetka tekmovanja. Tekmovanje se je odvijalo na 40 mestnem strelišču v telovadnici oz. v športni dvorani Kidričevo, kjer se je odvilo že kar nekaj strelskih tekmovanj. Bili smo odlično razpoloženi in tekmovanje se je pričelo. Prijavljenih smo imeli sedem strelcev in dve ekipi in skoraj vsak izmed tekmovalcev je nekaj odnesel. Najprej so nas razveselile naše tekmovalke, saj so ponovno postale državne prvakinje v kategoriji nad 40 let. Sestava Rudolf Benjamina, Rus Mojca in Jilek Katarina, so bile tudi letos premočne in so s prednostjo skoraj 50 krogov premagale tekmice iz Maribora in Izole. S tem so tudi ubranile naslov prvakinj iz lanskega leta. Seveda pa veselja še ni bilo konec, saj je sledila razglasitev posameznic. V kategoriji nad 40 let je postala državna prvakinja Rudolf Benjamina, Jilek Katarina pa je stopničke zgrešila za en krog. Prav tako je postala državna prvakinja Rus Mojca v kategoriji veterank nad 50 let, ki je premagala večni tekmici Budin Ravnič Danijelo iz Pirana in Šuštar Dolores iz Izole. Tako so na stopničkah stale tri strelke in prijateljice iz primorsko - notranjske regije. Pri moških je bilo nekoliko drugače, pa ne veliko slabše. V kategoriji do 50 let je postal državni prvak Rom Aleš, v kategoriji nad 50 let je podprvak Bojan Lampreht, ki je zaostal za Golob Petrom iz SD Svečina. Ravnikar Vladimir, ki je bil tudi član ekipe je stopničke zgrešil za en krog in ostal na nehvaležnem četrtem mestu. Ekipno nas je dopolnjeval še Japelj Matija, ki je v kategoriji nad 60 let osvojil 32 mesto. Ekipno smo veterani osvojili 4. mesto, boj za stopničke pa je odločala razlika dveh krogov.

In še dve tekmovanji, ki sta bili uspešni za strelce iz Vrhnike. Obe sta se odvijali v Slovenskih Konjicah oz. v telovadnici v Zrečah.Člani - Keber 2016

Prva je bilo tekmovanje za Memorial Vladimirja Kebra, dolgoletnega strelskega delavca in prvega trenerja Bojana Lamprehta. Tokrat smo se v spomin nanj že tretjih udeležili spominskega tekmovanja in osvojili odličja. V odprti kategoriji OPEN, so lahko tekmovali vsi strelci ne glede na starost in spol, absolutni rezultat in prvo mesto je osvojil Bojan Lampreht, ki se je tako oddložil za podano znanje in trud v mladosti in da še vedno vztraja v tekmovalnem ciklusu. Drugo mesto je osvojila domačinka Fevžer Katarina in na tretjo stopničko legenda iz Celja Jože Jeram. Mojca Rus in Katarina Jilek sta bili na 7. oz. 8. mestu. Tudi v ekipni razvrstitvi je prvo mesto osvojila Vrhnika pred domačini in strelci iz Celja.
V ženski kategoriji je prvo mesto osvojila Fevžer Katarina, Rus Mojca je bila druga in Katarina Jilek tretja. Sledi kategorija moških kjer je zmagal Lampreht Bojan pred Jeram Jožetom in Kovač Ladom iz Kisovca. Razburljivo pa je bilo dogajaje v nižjih kategorijah,  kjer je prvih osem strelcev streljalo finalne strele. V kvalifikacijah je Jan Rom osvojil  7 mesto, Jilek Ambrož pa je le za krog zgrešil finale. V finalu so streljali 10 finalnih strelov. Po prvih dveh strelih se je pričelo izpadanje in od tretjega strela naprej je izpadel tekmovalec z najnižjim seštevkom krogov. Naš Jan se je odlično upiral in na koncu moral priznati poraz pred domačinom Sadek Leonom. Pa tudi s srebrno medaljo je bil Jan zelo zadovoljen, saj si jo je pristreljal iz sedmega mesta. Več smole je imela Meta dobrovoljc, ki je v kvalifikacijah suvereno premagala vse svoje tekmice s svojim osebnim rekordom 185 krogov. Tudi zanje je bilo organizirano finale, vendar pa se Meta na svojem prvem finalnem nastopu ni najbolje znašla. Prisotna je bila trema in neizkušenost, na Pionirji - Keber 2016koncu je osvojila 6. mesto.

In še drugo tekmovanje ,ki je bilo prav tako na strelišču v Zrečah, to je bil 5. turnir Kekčevega pokala. Kekčev pokal poteka za naše najmlajše strelce v kategoriji cicibanov in mlajših dečkov, v obeh kategorijah pa streljajo z naslonom. Med cicibankami je bila daleč najmočnejša domačinka Petek Neli, naša Ajda Kogoj je osvojila 5. Nika Železnik pa 7. mesto. V moški konkurenci je Lovro Zamejc osvojil 8. mesto, ekipno pa so bili četrti. 
Med mlajšimi deklicami je Meta dobrovoljc stopila na drugo stopničko, med fanti pa je Ambrož osvojil 11. in Čretnik Jošt 27 mesto. Ekipno so bili mlajši pionirji peti.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 19 April 2016 15:48)

 

Za nami je naporen mesec regijskih prvenstev, poleg teh pa je sledilo še nekaj tekmovanj.

Regijsko serijska 2016

Prvo regijsko prvenstvo se je odvijalo na Vrhniki, kjer so tekmovali strelci vseh kategorij s serijsko zračno puško. To je bila hkrati tudi zadnja priložnost, da se mladi strelci uvrstijo na državno prvenstvo z dosego strelske norme. 

Državno prvenstvo bo letos za mlade na strelišču v Turniščah. Regijskega prvenstva se je udeležilo 109 strelcev v trinajstih kategorijah.
V kategoriji cicibanov je zmagal Koljesnikov Alex iz Pirana, naš najboljši je bil Zamejc Lovro na 4. mestu. Med cicibankami je zmagala domačinka Železnik Nika s svojim rezultatom sezone, ekipno so cicibani osvojili 1. mesto. Med mlajšimi dečki Je Jilek Ambrož osvojil 9. Čretnik Jošt pa 13. mesto, oba tudi z normo za DP. Ekipno jima je na tretje mesto pomagal Grmek Klemen. Med mlajšimi deklicami je z veliko prednostjo zmagala Dobrovoljc Meta, 4. mesto pa je osvojila Notersberg Zoja, obe tudi z normo. Med starejšimi dečki zmaga Rom Jana, na drugem mestu se mu je pridružil Medic Jurij. Ekipno so bili drugi skupaj z Čretnik Jakom in narejeno ekipno normo.
V članski konkurenci zmaga Lampreht Bojan st, drugi Della Torre Dejan iz Vremščice in 3. Bojan ml.. Rom Aleš, ki je osvojil 4. mesto pa je svoje kroge prispeval tudi za naslov ekipnih prvakov. Med članicami zmagovalka Budin Ravnič Danijela iz Pirana, na 2. mestu Rudolf Benjamina, sledita ji Rus Mojca in Jilek Katarina iz Vrhnike. Članice so osvojile ekipno prvo mesto. 
Med veterani nad 50 zmaga Bojan st, na drugi stopnički Vladimir Ravnikar, med veterani nad 60 let pa je Matija osvojil 5. mesto. Tudi v tej kategoriji je prvo mesto ekipno ostalo na Vrhniki. V kategoriji veterank nad 40 let je zmagala Jilek Katarina, Benjamina je bila druga, nad 50 let pa je tretje mesto osvojila Rus Mojca. Veteranke so osvojile ekipno 1. mesto in z rezultatom pokazale, da lahko na njih ponovno računamo tudi na DP veteranov.

Regijsko pištolaDrugo regijsko prvenstvo je bilo prav tako na Vrhniki in sicer v streljanju s standard zračno pištolo. Tekmovalo je 52 strelcev in strelk. Med kadetinjami je zmagala Cupin Carlotta iz Ankarana, med kadeti je slavil Brus Maks iz Idrije. Med mladinci se je na prvo stopničko zavihtel Čeper Jože iz Vremščice. Med članicami je zmagala Knez Olga, prav tako iz Vremščice. V kategriji članov pa je po kvalivikacijskem delu imel najboljši rezultat Mujezinovič Elvir iz Vremščice, domačin Bojan st. si je najprej pristreljal 6. mesto. Člani so nastopili nato še v finalnem delu, kjer se je za naslov prvaka potegovalo prvih osem strelcev. Po razburljivih 20 finalnih strelih je naslov regijskega prvaka osvojil Erjavec Primož iz Pirana, drugi je bil Kontrec Kristjan iz Postojne, na tretjem Mujezinovič Elvir. Bojan pa se je iz 6. mesta prebil na četrto. Ekipno je v članski konkurenci zmagala ekipa iz Vremščice.regijske prvakinje 2016 Bojan st. se je prijavil tudi v kategorijo veteranov nad 50, kjer je suvereno zmagal, v kategoriji nad 60. let pa je slavil Kršišnik Vladimir iz Idrije.

In še zadnje regijsko prvenstvo, ki se je odvijalo na strelišču v Ankaranu, kjer smo tekmovali s standard zračno puško. V kategoriji kadetov je na drugo stopničko stopil Rom Jan, ki je zaostal za Brus Maksom iz Idrije, med člani je bil Bojan st. 4, Bojan ml. sedmi in Aleš Rom 10. Med članicami je zmagala Budin Ravnič Danijela, druga je bila Rudolf Benjamina, Mojca Rus je bila 5. in Katarina Jilek 6. Imamo še zmago v kategoriji Kadetinj, kjer je zmagovalka Japelj Sabrina Marija, ki je tudi potrdila svojo normo.  Bojan st. je še zmagal v kategoriji veteranov nad 50 let, vse tri veteranke pa so osvojile medalje na 40 let in sicer zlato Benjamina, srebro Mojca in bron Katarina. Ekipno smo člani osvojili 3. mesto, članice in veteranke pa v vsaki kategoriji 1. mesto.

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 21 Marec 2016 13:47)

 

Pionirji-zreče 2016V telovadnici v Zrečah se je odvijal 4. turnir Pokala prijateljstva in mladinskih lig, v organizaciji SD Slovenske Konjice. Nastopili smo z ekipo pionirjev v sestavi Rom Jan, Medic Jurij in Jilek Ambrož, ki je v konkurenci 17 strelskih društev zasedla odlično drugo mesto in tretje uvrščeno ekipo iz Rečice pri laškem ugnala le za eno desetko. Zmagala je ekipa SD Kolomar Flisar iz Tišine. Med posamezniki je bil najboljši Jan, ki se je uvrstil na 8. mesto, sledil je Jurij na 11. mestu in Ambrož na 42. Pri Kadetinjah je Sabrina ponovno izboljšala svoj rekord in na koncu osvojila13. mesto.

Serija S. Japelj

 

V Famljah pa je potekal 4. turnir regijske lige, kjer prav tako nismo ostali brez odličij. Med cicibankami je srebro osvojila Ajda Kogoj, bron pa Nika Železnik, Ekipno jima je na
prvo mesto pomagal Lovro Zamejc. Pri ml. pionirkah že kar standardno na prvem mestu z veliko prednostjo Meta Dobrovoljc, na tretjem Zoja Notersberg, tudi tukaj je za prvo mesto prispeval moški član Jošt Čretnik. Da pa le ne bodo povsod samo ženske z odličji, je poskrbel Jan Rom pri pionirjih, ki je suvereno premagal tekmece, vendar pa je zaradi nepopolne ekipe le ta ostala na petem mestu. Ekipa je bila nepopolna tudi pri kadetih, med posamezniki pa zopet na prvo stopničko Jan Rom, med kadetinjami pa Sabrina Japelj. V kategoriji članov je na stopnički stala le Mojca Rus, v kategoriji veteranov pa nova zmaga Bojana st. Ekipa veteranov prva, je pa Bojan nastopil še v kombinaciji s pištolo, kjer pa prvič ni stal na najvišji stopnički, saj je osvojil tretjo.

Udeležili smo se tudi regijskega prvenstva za osnovne šole v Postojni, kjer pa je naše vrste zdesetkala epidemija, tako da v nobeni kategoriji nismo imelipopolne ekipe. Pa kljub temu smo se veselili posameznih uvrstitev. Med cicibankami je bila na drugem mestu Nika Železnik, pri ml. pionirkah srebro Meti Dobrovoljc, ml. pionirji srebro Ambrožu Jileku in med pionirji zlato Janu Romu, ki je domačina ugnal za eno desetko. Vsi navedeni so zastopali OŠ Ivana Cankarja na Vrhniki in vsi so se tudi uvrstili na državno finalno tekmovanje 14.03.2016. Upajmo, da bodo odličja tudi takrat.

občinsko - cicibaniIn še eno tekmovanje je za nami, to je odprto občinsko prvenstvo Vrhnike. Tekmovanja se je udeležilo 24 strelcev in prav za vse udeležence so bile pripravljen medalje. Med cicibani je zmagal Lovro Zamejc, na drugem mestu Anže Furlan in na tretjem Iztok Prelec. Med cicibankami je na najvišjo stopničko stopila Nika Železnik. Medml. pionirji je presenetil Klemen Grmek, srebro Ambrož Jilek in bron Jošt Čretnik, Meta Dobrovoljc pa je slavila med ml. pionirkami. Med pionirji sta si medalje podelila in sicer za prvo mesto Jan Rom in srebro Jaka Čretnik, med kadeti jan za prvo in med kadetinjami zmagovalka Sabrina Japelj.
Med starejšimi je Bojan st. zmagal pred Alešem Romom in Maticom Japljem, med članicami pa Benjamina pred Katarino in Tjašo Dobrovoljc. In še siva kategorija. Veterani nad 50 let Bojan st, nad 60 let, Matija Japelj, veteranke nad 40 let Katarina pred Benjamino in nad 50 let Mojca Rus pred sestro Debevec Metko iz Borovnice.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 01 Marec 2016 10:36)

 

Jan in Jure Piran 2015-2016

Udeležili smo se 3. kroga regijske lige v streljanju z zračnim orožjem, ki je bilo na strelišču v Piranu. Tudi tokrat je bila bera medalj bogata, med dobitnike pa so se uvrstili: v kategoriji cicibank Kogoj Fabčič Ajda s 1. mestom, na 3. mestu pa Železnik Nika. V ekipnem delu je Ajdi in Niki na prvo mesto pomagal še Zamejc Lovro. Med mlajšimi pionirji sta bili dobitnici med ženskim spolom in sicer na 1. mestu Meta Dobrovoljc, ki je letos izredno samozavestna in ambiciozna, na 3. mestu pa Zoja Notersberg, ki se počasi prebija navzgor. V ekipi na prvem mestu so sodelovali Meta, Čretnik Jošt in Ambrož Jilek. Med pionirji se je na prvo mesto zopet vrnil Jan Rom, ekipno pa so zasedli četrto mesto. V kategoriji kadetov in mladincev, je bil za dobre 4 kroge zopet boljši starejši Brus Maks iz Idrije, drugo mesto je pripadlo Janu in tretje Juriju Medicu. Med kadetinjami pa je Sabrina Japelj osvojila že svojo tretjo zlato medaljo. Ekipno so kadeti zmagali.

Na vrsti je starejša kategorija in sicer člani, kjer je Aleš Rom osvojil tretjo stopničko, v ženskem delu pa je bila tretja tudi Benjamina Rudolf. Ekipno so bili tretji. Med veterani je bila udarna dvojica Bojan st. na prvem in Vladimir Ravnikar na drugem mestu, ekipi pa je na prvo mesto pomagal še Matija Japelj.
Pa še pištola. Pri pištoli je Bojanu uspelo skoraj nemogoče. Kljub močni bolečini v križu je premaga bolečino in z izjemnim rezultatom ter 19 ustreljenimi desetkami ostal le za najboljšim Slovencem Čeper Jožetom iz Vremščice. Ob dobra in boleča nastopa sta se obrestovala tudi v razvrstitvi za kombinacijo, kjer je Bojan ponovno zmagal.

So pa naši mladi strelci nastopili še v 3. krogu Pokala prijateljstva in mladinskih lig, kjer je ekipa pionirjev v postavi Jurij Medic, Ambrož Jilek in Jan Rom, s petim mestom osvojila ponovne točke za skupno razvrstitev. Kadetinja Sabrina Japelj je premagala strah pred elektroniko in izboljšala svoj rezultat, prav tako pa ima kot večina tekmovalcev tudi že doseženo normo za nastop na državnem prvenstvu.

Trzin 2016 - pionirjiIn še eno tekmovanje je za nami, to je tradicionalni mednarodni turnir v Trzinu, kjer je bilo letos rekordno število udeležencev iz drugih držav. Tudi mi smo se pomerili med njimi in sicer v kategoriji člani s pištolo je zmagal Kunšek Blaž iz Slovenije, Bojan Lampreht pa je z doseženo normo za DP osvojil 27. mesto. V streljanju s puško so naši pionirji preskočili kar dve kategoriji in se pomerili mladinci. Zmagal je Japonec Shimizu Akihito, naši junaki pa so se razvrstili okoli tridesedega mesta. Odlično je nastopila tudi Sabrina, ki je ponovno izboljšala svoj rezultat za 10 krogov.
Tudi pri članih je bil trd boj. V rednem delu je suvereno zmagal Japonec Okada Naoja, po finalnem nastopu pa je na prvo mesto prišel naš Rajmond Debevec, sledil mu je Moičevič Željko in naš paraolimpijec Pinter Franc. Okada je bil na koncu četrti. Naš najboljši je bil Bojan ml. na 26. mestu.
In še eni so morali v višje kategorije, to so naši mlajši pionirji, nekateri so se borili tudi z vročino. Najbolje se je uvrstila Meta Dobrovoljc na peto mesto z lepo predstavitvijo v zadnji seriji.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 19 April 2016 15:48)

 

Nika ŽeleznikV drugem krogu regijske lige, v streljanju z zračnim orožjem, ki je bilo v Izoli, so naši strelci odlično nastopili in pobrali dobršen del medalj. Najbolj je razveseljiv podatek, da so po medaljah segali tudi mladi strelci, ki so se včlanili v letošnji jeseni, torej po dveh mesecih dela, so že pripravljeni, da se povzpnejo na stopničke. Seveda je potrebna volja in vztrajnost, na treningu pa discipliniranost in natančnost, brez koncentracije pa ni zaključka, ki ga pričakujemo. Pa poglejmo, kdo vse si je pristreljal medaljo. 

Meta in Zoja

V kategoriji cicibanov Lovro Zamejc za tretje mesto, med cicibankami Ajda Kogoj Fabčič za prvo in Nika Železnik za tretje mesto. Seveda so cicibani ekipno osvojili prvo mesto. Med mlajšimi pionirji je bil najbližje medalji Ambrož Jilek na četrtem mestu, medtem ko je med mlajšimi deklicami dominirala Meta Dobrovoljc z najboljšim rezultatom 183 krogov, na drugem mestu pa naša novinka Zoja Notersberg, ki se ji je v prvem krogu pokvarila puška. Tudi mlajši pionirji so ekipno osvojili prvo mesto, pred domačini iz Izole. Med pionirji je zablestel Jurij Medic, ki je bila zanj po nekaj letih truda to prva zmaga. Pri streljanju ni prizanašal deseticam. Srebrno medaljo si je pristreljal Jan Rom in kaj drugega je bilo pričakovati, kot prvo mesto ekipno tudi pri pionirjih.

Tudi kadeti niso prizanašali in niso hoteli biti slabši od najmlajših, tako da je Sabrina Japelj osvojila svojo drugo zlato medaljo, med kadeti pa sta mesti zamenjala Jan na drugem in jurij na tretjem mestu. Pa ko že govorimo o ekipah, so bili prvi tudi kadeti. Pri članih na četrtem mestu Aleš Rom, medalja pa za Benjamino Rudolf na tretjem mestu med članicami. Ekipa je osvojila tretje mesto. Med veterani edina medalja Bojan Lampreht za prvo mesto, za ekipno zmago pa sta prispevala še Vladimir Ravnikar in Matija Japelj. In še ena zlata medalja v kombinaciji, ki jo je osvojil Bojan Lampreht.

Naši mladi strelci so nastopili tudi na tekmovanju v Črenšovcih, kjer se je odvijal drugi krog državne lige za mlade. Med kadetinjami se je tokrat prvič v konkurenci spopadla z elektronskimi tarčami Sabrina Japelj, ki je na koncu osvojila 16. mesto, je pa bila to zanjo povsem nova izkušnja, saj tovrstnih tarč na Vrhniki še nimamo, si jih pa močno želimo, saj le tako bomo lahko konkurenčni ostalim strelcem. V prihodnjem letu imamo v načrtu, da s tovrstnimi tarčami opremimo vsaj del našega novega strelišča, pa upamo, da nam bo s pomočjo kakšnega sponzorja tod tudi uspelo.
V kategoriji pionirjev pa se je tokrat najbolje odrezal zmagovalec 1. kroga, Jan Rom, ki je tokrat zasedel 12. mesto. Da je ekipa osvojila končno peto mesto pa sta pomagala še Jurij Medic in Ambrož Jilek.

Bojan in Jurij

In še eno tekmovanje je za nami, to je nastop članov v drugi državni ligi, kjer je ekipa Vrhnike ponovno osvojila drugo mesto. Med Posamezniki je na drugo stopničko stopil Bojan Lampreht ml., ki je za zmagovalcem Della Tore Dejanom iz Vremščice zaostal za 0,7 kroga. Na tretjo stopničko je stopil Jurij Čakardič iz Ankarana, na petem mestu Bojan st. in na 12. mestu Mojca Rus. V skupnem delu po dveh kolih pa sta med prvimi tremi oba Bojana, s tem, da je mlajši zamenjal očeta na drugem mestu. Ekipno pa smo še vedno drugi.

Zadnjič posodobljeno (Nedelja, 13 December 2015 20:31)

 
Več člankov...