Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Domov
The latest news from the Joomla! Team

20170901 175201


V petek 01.9.2017, se je na strelišču Stražišče pri Kranju odvilo
Regijsko prvenstvo Gorenjske v disciplini TRAP.

Naše strelsko društvo so zastopali trije strelci, Štefan Pleško, Ferdinand Škof in Sebastjan Debevc. V kvalifikacijah so vsi odstrelili dober rezultat, v finale pa sta vstopila Sebastjan Debevc z 66 zadetki in Ferdinand Škof z 61 zadetki. Po končani finalni seriji je na stopničke stopil le Škof, ki je osvojil 2. mesto z 19. zadetki. Ekipa Vrhnike je osvojila drugo mesto, za ekipo SD Kamnik.

 

Utrinek s tekme: z leve Ferdinand Škof 2. mesto, Miroslav Lešnik 1. mesto in Bojan Burja Burja 3.mesto, oba SD Kamnik

 

20770027 1428418377250762 1680487157874134801 n

V soboto 12.8.2017 se je na strelišču Črne njive v Ilirski Bistrici. odvilo regijsko prvenstvo Zahodne regije 2017, v disciplini TRAP. 

Prvenstva so se uspešno udeležili tudi strelci SD Vrhnika Dolomiti, v sestavi Klemen Žefran, Aleš Hozjan, Štefan Pleško in Branko Mihelič.

V finale za najboljših šest strelcev so se uvrstili kar trije naši strelci. Prvo mesto je prepričljivo osvojil Klemen Žefran z 38 zadetki, Aleš Hozjan pa je z 28 zadetki osvoji 3. mesto.

Prav tako so naši strelci blesteli tudi v ekipnem delu, kjer so v sestavi: Žefran, Hozjan in Pleško, premagali konkurenco in osvojili prvo mesto.

 

Čestitke vsem tekmovalcem.

Utrinek s tekme: Klemen Žefran na 1. mestu in Aleš Hozjan na 3. mestu – priložena fotografija.

 

Poletni vklop 201707.07.2017 je naše strelsko društvo sodelovalo v akciji Poletni vklop. Na ta dan so nas na strelišču obiskali otroci od 1. do 4. razreda, ki so si prišli ogledat kako izgleda naš šport, kje ga izvajamo, hkrati pa so se lahko tudi sami preizkusili v streljanju s serijsko zračno puško.

 

Zlati JakaStrelci z zračnim orožjem smo se udeležili še zadnjega tekmovanja pred poletnim premorom in to je bilo tekmovanje za 11. Pokal Hrastnika 2017, ki je potekalo 01.07.2017 na strelišču Strelskega društva Rudnik Hrastnik.
Tudi tukaj smo bili z okrnjeno zasedbo, pa vendarle smo v Hrastniku že nekaj let zapored, zato tudi letos nismo manjkali. V kategoriji ml. dečkov je bil blizu stopničk Lovro Zamejc na 4. mestu, na 7. mestu pa ga je spremljal Jaka Čretnik, ki je začel z zelo slabo prvo serijo. V kategoriji st. dečkov je Jaka Čretnik tekmoval zadnjič. V jesenskem delu se namreč seli med kadete, tekmovanje v kategoriji pa je zaključil z zlato medaljo. Žal v mlajši kategoriji nismo bili zastopani v ekipnem delu.
So pa zato imeli več uspeha člani in članice, ki so osvojili ekipno prvo mesto, med posamezniki pa je med člani Bojan Lampreht osvojil zlato, Vladimir Ravnikar 4. mesto in Matija Japelj je bil 17. Med članicami, sta obe naši tekmovalki stopili na stopničke, Natalija je osvojila 2. in Mojca 3. mesto.

Rudarska svetilka je ostala doma v Hrastniku, saj smo imeli smolo v žrebanju članov ekipe.

 

Dne 17.06.2017 je bil v Škofji Loki 6. Pokal Loke, v streljanju s serijsko zračno puško. Tekmovanje, katerega se že udeležujemo kar nekaj let za povrstjo, saj si med odmorom lahko ogledamo središče LŠkofje loke, kjer se odvijajo razne prireditve, nikakor pa ne zamudimo tudi odličnega sladoleda. 

Pa poglejmo še rezultate. Res da smo bili močno okrnjeni, saj so na vidiku že dopusti in počitnice, pa kljub temu. V kategoriji cicibanov se je najvišje na 5. mesto uvrstil Jure Grčar, ki je šele komaj začel s streljanjem, pa že dosega lepe rezultate, kot pa kaže na treningih, jih bo kmalu izboljšal. Tudi Lovro Zamejc, v kategoriji mlajših dečkov je postal stabilen. Njegovi rezultati  na tekmovanjih so dobri, vendar upamo, da bo rezultate s treninga kmalu prenesel na tekmovanja. Osvojil je 6. mesto. Na 12. mestu se mu je pridružil Nejc Vrhovnik. Starejši dečel Ambrož Jilek je sposoben precej več, vendar je razpet med plesom in streljanjem, za katerega mu ostaja bolj malo časa, pa vendarle je osvojil tretjo stopničko.
V kategoriji članic do 50 let je 4. mesto osvojila Natalija Oberč Grmek, Mojca Rus je v kategoriji člani nad 50 let osvojila bron, Bojan Lampreht pa je v kategoriji članov do 60 let premagal tekmeca iz domačega kluba in stopil na najvišjo stopničko s sedmimi ustreljenimi desetkami. V isti kategoriji je bil uvrščen še Aleš Rom na četrtem mestu.

Pa še ekipna uvrstitev. Strelci z naslonom so bili četrti, člani pa so zaostali za tri kroge za zmagovalno trojico domače ekipe.

 
Več člankov...