Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Domov
The latest news from the Joomla! Team
Od leve Hozjan in Vatovec z zlatom-1V soboto, 17.06.2017, se odvil 5. krog državne Trap lige 2017. Tokrat je tekmovanje potekalo na strelišču v Kazljah pri Sežani.
SD Vrhnika je ponovno blestelo, Denis Vatovec je z najboljšim rezultatom (72 zadetih tarč od 75 možnih) vstopil v finale in z 21 zadetki osvojil 1. mesto 1. državne lige zahod.
Odlično se je odrezal tudi Aleš Hozjan, ki je s 65 zadetimi tarčami prav tako vstopil v finale 2. državne lige zahod, po izenačenem rezultatu, pa je dobil dvoboj v razstreljevanju in osvojil 1. mesto.
V ekipi SD Vrhnika sta zastopala še tekmovalca, Klemen Žafran in Branko Mihelič. Žafran je v 1. ligi osvojil 7. mesto, Mihelič pa v 2. ligi 14. mesto.
Prav tako so se tekmovalci odlično odrezali v ekipnem tekmovanju in s skupno 195 zadetki osvojili 1. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem.

Utrinek s tekme: Od leve, Hozjan in Vatovec z zlatom
 

3. pokal VrhnikeStrelsko društvo Vrhnika je dne 21.05.2017 organiziralo tekmovanje za 3. Pokal Vrhnike, v streljanju s serijsko zračno puško. Prijavilo se je 57 strelcev iz 9 društev, ki so tekmovali v vseh starostnih kategorijah. Tekmovanje se je udeležilo 56 strelcev iz devetih društev, ki so tekmovali v desetih kategorijah.

Cicibane je zastopala pomlajena ekipa Grčar Jure 8., Novak Kristjan 9. in Mele David 12. mesto. Med mlajšimi dečki pa je na tretjo stopničko stopil Čretnik Jošt, četrti je bil Lovro Zamejc in na 9. mestu Klemen Grmek. Med mlajšimi deklicami pa na stopničkah kar dve in sicer na 2. mestu Notersberg Zoja in na 3. mestu Ajda Kogoj Fabčič. Ekipo strelcev z naslonom so sestavljali Jošt, Lovro in Zoja, ki so osvojili 1. mesto pred ekipo Idrije in Gorenje vasi.

V kategoriji Starejših dečkov - brez naslona je Ambrož Jilek osvojil 5. mesto, mesto za njim pa še Jaka Čretnik. Med puncami je na stopničkah stala Meta dobrovoljc z bronasto medaljo, na 7. mesto pa se je uvrstila Senta Bajrektarevič. Ekipno so bili na 1. mestu strelci iz Leskovca, 2. mesto je pripadalo domačinom iz Vrhnike in na tretjem mstu strelci iz Ljubljane, Tabor-Ježica.

V starejših kategorijah je do 60 let slavil Bojan Lampreht, na 2. mestu se mu je pridružil Dejan Della Torre iz Vremščice in na 3. domačin Aleš Rom. Na 60 let, pa je Matiji Japlju za en krog spodletela uvrstitev na tretje mesto, tako da je ostal na nehvaležnem 4 mestu. Med ženskami do 50 let je zmagala Natalija Oberč Grmek iz Vrhnike, nad 50 let pa na 1. mestu Mojca Rus, kateri se je na drugi stopnički pridružila klubska kolegica Benjamina Rudolf, 3. mesto pa je pripadlo Greti Kosmač iz Škofje Loke. Ekipno so med moškimi zmagali domačini, prav tako pa je prvo mesto pripadlo tudi domačim strelkam.

 

3. krog lige TRAP 2017

V soboto, 13. maja 2017, se je odvil 3. krog državne lige v trapu. Tokrat se je tekmovanje odvijalo na strelišču v Novi Gorici, kjer se je v dobrih vremenskih pogojih pomerilo 35 tekmovalcev.

Trap sekcija SD Vrhnika, se je tekmovanja udeležila z osmimi tekmovalci. V finale prve lige so vstopili kar trije iz Vrhnike in sicer Denis Vatovec, Igor Macur in Klemen Žafran. Denis Vatovec je v finalu s 15 zadetimi tarčami osvojil 3. mesto.

Prav tako sta se v finale druge lige uvrstila dva tekmovalca iz Vrhnike, Aleš Hozjan in Branko Mihelič. Z 20 zadetimi tarčami je Aleš Hozjan osvojil odlično prvo mesto, Branko Mihelič pa se je z devetimi zadetimi tarčami uvrstil na 4. mesto.

Z odličnimi rezultati so vsi tekmovalci dali svoj prispevek tudi v ekipnem delu, saj so s skupno 192 tarčami osvojili 1. mesto.

 

V soboto in nedeljo, 27-28. 5. 2017, je potekalo tekmovanje na strelišču SD Trap Štefan Kovač. Potekal je 4. (zadnji) krog pokala SZS in dvoboj Slovenija-Hrvaška.

Na 4. krogu pokala je SD Vrhnika zablestelo s 1. mestom, ki ga je osvojil Denis Vatovec. V finale je vstopil z rezultatom 111 in zmagal z 41 zadetimi tarčami. SD Vrhnika je zastopal tudi Aleš Hozjan, ki je osvojil 10. mesto z 103 zadetimi tarčami.

4. pokal slovenije TRAP-1

Omembe vreden podatek je tudi ta, da je za reprezentanco Hrvaške, nastopal aktualni olimpijski prvak, Josip Glasnović. Čestitke vsem.

Utrinek s tekme: Denis Vatovec na 1. mestu

 

DSCN3889V nedeljo, 7. maja 2017 smo na strelišču SD Vrhnika izpeljali 7., zaključno tekmovanje regijske lige, Primorsko-notranjsko-kraške regije, v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanja se je udeležilo 140 strelcev iz desetih društev, v vseh kategorijah, od cicibanov do veteranov. Hkrati so bila podeljena odličja tudi v skupni razvrstitvi vseh sedmih kol za sezono 2016-2017.

V streljanju z zračno puško je bil med mlajšimi dečki naš najboljši Lovro Zamejc na 4. mestu, takoj za njim, na petem Jošt Čretnik, ki je s tem dosegel 3. mesto v skupni razvrstitvi. Med dekleti je Zoja Notersberg osvojila 3. mesto, skupno je bila četrta, na tretjem mestu skupne razvrstitve pa je bila Ajda Kogoj Fabčič.
Med pionirji je bil na drugem mestu Ambrož Jilek, med pionirkami pa na prvem, Meta Dobrovoljc, ki je zmagala tudi v skupni razvrstitvi. Tretje mesto si je pristreljala Senta Bajrektarevič, ki je bila na koncu sezone odlična četrta.
V kategoriji kadetov je tokrat zmagal Jan Rom, kar mu je v skupni razvrtitvi prineslo tretje mesto. Med kadetinjami je Anja Umek zaostala za Laro Frank iz Izole, takšna raDSCN3929zvrstitev pa je ostala tudi na koncu sezone v skupnem seštevku.
Pri mladinkah je bila na zadnji tekmi in na koncu sezone najboljša Sabrina Japelj.
V kategoriji članic je bila drugo mesto osvojila Benjamina Rudolf, ki je bila v skupni razvrstitvi tretja, med člani pa je bil najboljši Aleš Rom na šestem mestu, kar ga je v skupnem seštevku uvrščalo na peto mesto.
Med veterani nad 50 let je Bojan Lampreht slavil tako na zadnji tekmi kot tudi v skupnem seštevku, prav tako je na najvišjo stopničko stopil tudi v kombinaciji puška-pištola. V disciplini zračna pištola pa je bil na zadnji tekmi tretji, skupno pa na drugem mestu za odličnim reprezentantom iz Vremščice, Čeper Jožetom. Na tretjo stopničko pri veteranih je stopil še Vlado Ravnikar, ki pa je v skupnem seštevku osvojil četrto mesto. Naš najstarejši strelec, Matija Japelj se je po operaciji odlično vrnil na strelske steze in osvojil 5. mesto, vendar je v sezoni zamudil kar štiri tekmovanja, za kar ni dobil točk v skupni razvrstitvi.
Ekipi pionirjev in veteranov sta slavili tako na zadnji tekmi kot v končni razvrstitvi, mlajši pionirji so bili na zadnji tekmi drugi, skupno prvi, kadeti pa na tekmi prvi in skupno drugi.K dobremu vzdušju ob tekmovanju je tudi tokrat pripomogla ekipa, ki je poskrbela za kulinarične užitke in nadomeščanje porabljene energije z bogračem in hrenovkami.
Lokostrelci so nam spet prijazno odstopili svojo dvorano, ki smo jo uporabili za garderobo in na koncu za podelitev priznanj najboljšim.

 
Več člankov...