Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov
The latest news from the Joomla! Team

Državne prvakinje  2017-1V soboto, 22. aprila 2017 je na strelišču v Ljubljani potekalo Državno prvenstvo veteranov v streljanju s serijskim zračnim orožjem, kjer je uspešno nastopilo tudi sedem strelcev - veteranov SD Vrhnika.

Najprej so bili na vrsti nastopi veterank, kjer je v kategoriji nad 40 let zmagala Natalija Oberč Grmek in tako postala naša nova državna prvakinja. V kategoriji nad 50 let je šesto mesto zasedla Benjamina

 Rudolf, ki je prvič nastopila v tej kategoriji, sedmo pa Mojca Rus. Ekipno so naše veteranke že tretjič zapored osvojile naslov državnih prvakinj.

Državna prvakinja  2017

Med veterani do 50 let je 2. mesto zasedel Aleš Rom, boljši je bil le trboveljčan Rudi Barovič. V kategoriji nad 50 let je na drugo stopničko stopil Bojan Lampreht, za trboveljčanom Bogdanom Slanškom je zaostal za tri kroge. Deseti je bil Vladimir Ravnikar. V kategoriji nad 70 let je nastopil naš najstarejši član Matija Japelj in dosegel 11. mesto.  Ekipno so bili šesti.

Bojan Lampreht je nastopil tudi s pištolo in osvojil peto mesto.

Tekmovanje je potekalo v sproščenem in prijateljskem vzdušju, lepo je bilo spet srečati znane obraze,  izmenjati izkušnje ter obujati spomine. 

 

trap 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V soboto, 08. aprila 2017 se je v Novi Gorici odvil 1. turnir Državne lige trap. Za turnirju zahodne regije se je zbralo kar 38 tekmovalcev, prva puška pa je počila že ob 08.00 zjutraj.

SD Vrhnika Dolomiti je zastopalo 7 tekmovalcev, Denis Vatovec, Aleš Hozjan, Igor Macur in Štefan Dominik Pleško za 1. ligo, ter Mihelič Branko, Ferdo Škof in Sebastjan Debevc za 2. ligo. Igor Macur je vstopil v finale z 61 zadetimi tarčami, po finalu pa je osvojil odlično 4. mesto z 8 zadetki. Nekaj težav in smole sta imela Vatovec in Pleško, ter tako na koncu osvojila, Vatovec 7. mesto s 55 zadetimi tarčami, Pleško pa 10. mesto z 51. zadetimi tarčami.

Ekipno pa so tekmovalci SD Vrhnika Dolomiti zasedli 3. mesto s skupaj zadetimi 169 tarčami.

Vsem tekmovalcem čestitke.

 

Rogla 20171. in 2. aprila je bilo v športni dvorani na Rogli organizirano 26. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem, za vse kategorije. V lepem sončnem vremenu se je na pot podala devetnajst članska karavana strelcev, vsi v upanju, da naredijo svoj najboljši rezultat v sezoni. Že v predtekmovanju so morali mladi strelci preko ovir, saj je bilo potrebno za nastop na DP izpolniti normo, ki je različna glede na kategorijo, v kateri nastopajo. V soboto 1. aprila so bili na vrsti naši najmlajši. V kategoriji starejši dečki se je najvišje povzpel Čretnik Jaka, ki je s svojim osebnim rekordom osvojil 15. mesto, kar je med 90. strelci zelo dobra uvrstitev. V kategoriji st. deklic je Meta Dobrovoljc tudi letos ciljala na stopničke, vendar je bila na žalost prekratka za dva kroga, tako da je na koncu osvojila odlično 5. mesto med 40. nastopajočimi. Naj številnejši si bili mlajši dečki, kjer je bilo prijavljeno kar 120 tekmovalcev, naš najboljši pa je bil Lovro Zamejc na 28. mestu. Tudi pri deklicah je bilo skoraj 40 nastopajočih, Zoja Notersberg pa je osvojila odlično 12. mesto, kar je njen najboljši rezultat, odkar je zamenjala puško. Imeli smo tudi samo eno ekipo in sicer ml. dečki, ki so med 23. ekipami osvojili 14. mesto. V kategoriji cicibanov letos nismo imeli nastopajočih, saj norme niso bile izpolnjene. V soboto je s puško nastopil še Bojan Lampreht, ki je po nesrečni prvi seriji nato odlično nadaljeval, vendar je rezultat 596,8 na koncu zadoščal le za 41. mesto

V nedeljo pa so bili nastopi s pištolo in starejše kategorije. V kategoriji članov s pištolo je Marcello Notersberg več kot odlično opravil svoj prvi nastop na velikih tekmovanjih, saj je pištolo dobil šele nekaj tednov pred DP. Med 80 tekmovalci je osvojil 24. mesto. Ostali nastopi: Benjamina Rudolf Med članicami 31. mesto, mladinka Sabrina Marija Japelj 20. mesto, kadeta Jan Rom in Jurij Medic na 24. in 33 mestu, kadetinja Anja Umek pa prav tako s svojim prvim nastopom na velikih tekmovanjih na 23. mestu.

Za mnoge je bil rezultat pričakovan, nekateri so presenetili samega sebe, nekateri pa seveda razočarani. A kaj? Vse to je šport, zmagovalec je vedno samo eden, ostali se mu lahko samo približajo. Glede na to, da je večina naših mladih tekmovalcev zamenjala kategorijo, bo prihodnja sezona precej delovna in natrpana, tako da se bo nivo rezultatov dvignil. Tekmovanje se ne konča z nezadovoljstvom ampak z veseljem, da si bil del velikega in letos rekordnega števila strelcev, na res prekrasni prireditvi na Rogli.

 

Črenšovci 2017Strelci z zračnim orožjem so v pomladanskem delu, pred državnim prvenstvom, zaključili del ligaških tekmovanj in sicer državno mladinsko in pionirsko ligo za Pokal prijateljstva in pa tekmovanje v II. državni ligi Zahodne regije.

26. marca je bil v Črenšovcih zaključen 6. krog Pokala prijateljstva in pionirske državne lige, kjer smo nastopali z dvema ekipama v moški in ženski konkurenci. Istočasno je bila tudi podelitev v skupni razvrstitvi vseh šestih kol, kjer je med starejšimi dečki najboljši končni uspeh dosegel Ambrož Jilek na 12. mestu, ekipno pa so fantje osvojili 9. mesto od 21.-ih nastopajočih. Med starejšimi deklicami je odlično drugo mesto v skupni razvrstitvi osvojila Meta Dobrovoljc, ki je zaostala za Saro Slak iz Grosuplja, ekipno pa so punce osvojile 4. mesto.

V mladinski ligi je nastopila samo Sabrina Marija Japelj, ki je zaradi šolskih obveznosti izpustila nekaj kol in na koncu osvojila 24. mesto. Med kadeti se je najvišje uvrstil Jan Rom, ki je osvojil 14. mesto, ekipno pa so kadeti osvojili 10. mesto.

Zaključeno je tudi tekmovanje v II. državni ligi zahodne regije, kjer je po šestih kolih tretje mesto osvojil Bojan Lampreht, ekipno pa je Vrhnika na koncu osvojila 5. mesto.

Od ligaških tekmovanj nas čakata še dva kola in sicer 6. kolo, ki bo v Vremščici v mesecu aprilu in 7. zadnje in hkrati tudi končna razvrstitev , na Vrhniki, 7. maja 2017.

 

Denis Vatovec


Državna reprezentanca v trapu se je konec marca udeležila Svetovnega pokala v Acapulcu v Mehiki. Najboljši v reprezentanci je bil naš strelec Denis Vatovec, ki je zasedel 21. mesto v svetovni konkurenci z izvrstnim rezultatom 118 zadetkov od 125 možnih.

 

Dobro formo je še nadgradil na 2. Pokalu Strelske zveze Slovenije, ki je bil 1. In 2. 4. 2017 v Novi Gorici. V izjemno slabih pogojih je v osnovnem delu zadel kar 122 od 125 tarč. V polfinalni in finalni serij, kjer se strelja samo z enim strelom pa je od 50 možnih zadel 47 tarč, kar je naš nov DR in višji rezultat od trenutno veljavnega svetovnega rekorda. Trenutni svetovni rekord znaša 45 tarč in je bil postavljen v New Delhiju, v Acapullcu pa je bil izenačen. To je do sedaj najvišji dosežen rezultat v Sloveniji in tudi na mednarodnih tekmovanjih, ki se v sedanjem olimpijskem ciklusu do Tokija odvijajo po novih pravilih. Naš drugi udeleženec tekmovanja Aleš Hozjan je v finalu zasedel 6. mesto.

 
Več člankov...