2011

Odlični rezultati mladih na državnem prvenstvu

V Kidričevem je 9. in 10. aprila potekalo državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. Prvenstva smo se udeležili tudi strelci z Vrhnike, saj je devet strelcev na predhodnih tekmovanjih izpolnilo normo za nastop. Kidričevo je tokrat prvič gostilo tako veliko prireditev, ki se je odvijala v zelo lepi večnamenski športni dvorani. Organizacija, pa tudi sama prireditev je bila na nivoju, vsaj strelci nismo čutili, da bi potekalo karkoli narobe, prav tako je prireditev potekala tekoče in brez opaznih zastojev. Vsa pohvala organizatorju SD Kidričevo.

Prvenstvo je potekalo v dveh delih in sicer v soboto z nastopom starejših kategorij, ki so tekmovali v mednarodnem programu s puško in pištolo, ter v nedeljo, ko so bili na vrsti naši najmlajši strelci. V prvem delu smo bili starejši bolj povprečni, važne pa so bile nove izkušnje. Tekmovalo se je na elektronske tarče Siuss, kar je v Sloveniji sicer redko, saj pri nas ne premoremo takšnega sistema in si ga moramo sposojati od sosednje Hrvaške.

In kaj to pomeni za naše najmlajše? Le ti so se tokrat prvič spopadli z elektroniko na strelišču in navdušenje je bilo enkratno. To so navsezadnje dokazali tudi s svojimi odličnimi nastopi, saj so vsi štirje, dva v kategoriji cicibanov in dva v kategoriji mlajših pionirjev, dosegli svoje najboljše rezultate na tekmovanjih. In kdo so ti mladi tekmovalci?

Najmlajša sta Alatič Rok, ki tekmuje že eno leto in Rom Jan, ki se nam je pridružil v letošnjem letu. Oba sta tekmovala izvrstno, kot da bi imela dolgoletne izkušnje, med njima pa je bil le en krog razlike. Med mlajšimi pionirji pa sta Žuber Žan z nekoliko daljšim stažem od Rom Nejca, ki se je včlanil v jeseni lanskega leta. Oba sta imela izenačen rezultat.

In uvrstitve. Vsi so se v svojih kategorijah uvrstili okoli 10 mesta, kar je glede na številčnost tekmovalcev vsekakor izjemen rezultat in dosežek. Škoda le, da nimamo še tretjega člana, saj bi z povprečnim rezultatom naše ekipe konkurirale v samem vrhu. Za izjemne rezultate se moramo vsekakor in navsezadnje zahvaliti tudi staršem naših otrok, ki jim vedno in brez vsakih zadržkov stojijo ob strani, jih spodbujajo in jim dajejo oporo. Prepričan sem, da bomo s skupno pomočjo ustvarili še boljše rezultate.

Hvala vsem za svoj prispevek.

Rezultati sobota – standard

Rezultati nedelja – mladi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja