2012

Novo strelišče – obstaja realna možnost

Vrhniški strelci si že vrsto let prizadevamo, da bi pridobili primerne prostore za svoje delovanje. Zdajšnji prostori v zgradbi Črnega orla so za delovanje društva neprimerni in zlasti starejši populaciji skoraj nedostopni. Gostujemo v prostorih podstrešja, kjer smo si prostore sami uredili, vendar pa je njegova usoda nedorečena že zaradi zgradbe same. Streha pušča na večih straneh in vso meteorno vodo, ki priteče skozi dotrajano ostrešje prestrežemo v strelišču, zato da so občinski prostori na suhem. Že pred časom pa je stekel razgovor z županom g. Stojanom Jakinom o možnosti pridobitve objekta v bivši kasarni na Stari Vrhniki, kjer je bilo že strelišče za zračno orožje.

Ker je možnost pridobitve tako objekta kot tudi zunanjega strelišča, smo strelci predlagali, da smo zainteresirani tako za objekt kot zunanje strelišče in k sodelovanju povabili tudi Lokostrelski klub Vrhnika in pa Veterane vojne za Slovenijo, da bi na Vrhniki uredili strelski center, saj v širši okolici ni podobnega in primernega objekta. Tako so prvi razgovori že stekli, pričakujemo še pogodbo, ki naj bi bila v mesecu maju in nato bomo zavihali rokave, saj je potrebno marsikaj postoriti, preden bo objekt ponovno usposobljen in primeren za svojo dejavnost.

Smo pa izredno veseli, da je končno nekdo v občini, ki mu ni mar, kaj je z vrhniškim športom, kam se bo dala mladina in kako bo zapolnila svoj prosti čas. Strelci bomo končno prišli do svojega prepotrebnega prostora in upam, da bomo znali to dokazat s še boljšimi rezultati.

lanek_strelie_kasarna

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja