2012

Regijsko prvenstvo standard ZP in veterani

Na strelišču v Ankaranu se je pomerilo 63 tekmovalcev od kadetov, mladincev do članov, in 22 veteranov

Strelska zveza zahodne regije je organizirala regijsko prvenstvo s standard zračnim orožjem za kadete, mladince, člane in veterane. Pri organizaciji tekmovanja za kadete, mladince in člane je pomagalo ŠD Strelsko družino Ankaran, pri kategorijah veteranov pa sta sodelovali še SD IX. Korpus iz Pirana in Društvo strelskih in borilnih veščin iz Izole.

Regijsko prvenstvo s puško in pištolo je potekalo na strelišču v Ankaranu in se ga je udeležilo 63 tekmovalcev v moških in ženskih kategorijah od kadetov, mladincev do članov in 22 veteranov. V vseh kategorijah so organizatorji podelili medalje najboljši trem posameznikom, prav tako so medalje dobile najboljše tri ekipe.

Najštevilčnejša je bila kategorija članov, kjer je s puško tekmovalo 14 in prav toliko tudi s pištolo. Pri puški je zmagal Boštjan Žlak (Portorož) pred Dejanom Della Torre (Vremščica) in Bojanom Lamprehtom (Vrhnika). Ekipno je slavila Vrhnika pred Vremščico in Salonitom Anhovo. Pri članicah je zmagala Danijela Ravnič Budin (Piran) pred Mojco Rus in Benjamino Rudolf (obe Vrhnika).

Pri kadetih so slavili strelci Cerknice (Erik KandareGregor Meden) pred Aljažem Gustinčičem (Postojna), pri kadetinjah pa Lia Lazar (Portorož). Pri mladincih je zmagal Maj Pirih (Portorož) pred Karimom Požarjem (izola) in Urošem Radosavljevičem (Postojna).

Pri pištoli se je z odlično finalno serijo (nastreljal je kar 100,2 kroga) odrezal Emerik Hodžić (DSBV Izola) pred klubskim tovarišem Horstom Kraserjem in Elvirjem Mujeziović (Vremščica), medtem ko je pri članicah slavila Olga Knez pred Branko Frangiacomo. Ekipno je pri članih zmagala ekipa DSBV Izola pred IX. Korpusom Piran.

Z zračno pištolo med kadeti je zmagal Jože Čeper (Vremščica) pred Leonom Memonom (Izola), pri mladincih pa Blaž Petrič (Idrija) pred Dyegom Tuljak in Jasminom Abdićem (oba DSBV Izola).

Pri veteranih nad 50 let je zmagal Edi Sovdat (Piran) pred Bojanom Lamprehtom (Vrhnika) in Brankom Malinovičem (Piran). Pri veteranih nad 60 let je slavil Zdravko Grahor (Vremščica) pred Ivanom Božičem (Izola) in Jadranom Zadnikom (Postojna). V kategoriji nad 70 let je slavil Horst Krasser (DSBV Izola) pred Miloradom Kojićem (Tolmin). Prav tako sta pri veterankah nad 40 let slavili Olga Knez in Branka Fragiacomo (obe Vremščica).

S puško je pri veteranih nad 50 let zmagal Bojan Lampreht (Vrhnika) pred Henrikom Valentinčičem (Anhovo) in Vladimirjem Ravnikarjem (Vrhnika). Ekipno je slavila ekipa Salonita Anhovo. Pri veterankah nad 40 let je zmagala Danijela Budin Ravnič (Piran) pred Mojco Rus in Benjamino Rudolf (obe Vrhnika).

Normo za 21.državno prvenstvo, ki bo potekalo 14. in 15. aprila v športni dvorani v Luciji v organizaciji domačega SD Portorož, je doseglo 25 posameznikov in dve ekipi pri kadetih, mladincih in članih.

Besedilo in foto: Olga Knez

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja