2017

Zaključek regijske lige

DSCN3889


V nedeljo, 7. maja 2017 smo na strelišču SD Vrhnika izpeljali 7., zaključno tekmovanje regijske lige, Primorsko-notranjsko-kraške regije, v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanja se je udeležilo 140 strelcev iz desetih društev, v vseh kategorijah, od cicibanov do veteranov. Hkrati so bila podeljena odličja tudi v skupni razvrstitvi vseh sedmih kol za sezono 2016-2017.

DSCN3929

V streljanju z zračno puško je bil med mlajšimi dečki naš najboljši Lovro Zamejc na 4. mestu, takoj za njim, na petem Jošt Čretnik, ki je s tem dosegel 3. mesto v skupni razvrstitvi. Med dekleti je Zoja Notersberg osvojila 3. mesto, skupno je bila četrta, na tretjem mestu skupne razvrstitve pa je bila Ajda Kogoj Fabčič.
Med pionirji je bil na drugem mestu Ambrož Jilek, med pionirkami pa na prvem, Meta Dobrovoljc, ki je zmagala tudi v skupni razvrstitvi. Tretje mesto si je pristreljala Senta Bajrektarevič, ki je bila na koncu sezone odlična četrta.
V kategoriji kadetov je tokrat zmagal Jan Rom, kar mu je v skupni razvrtitvi prineslo tretje mesto. Med kadetinjami je Anja Umek zaostala za Laro Frank iz Izole, takšna razvrstitev pa je ostala tudi na koncu sezone v skupnem seštevku.
Pri mladinkah je bila na zadnji tekmi in na koncu sezone najboljša Sabrina Japelj.
V kategoriji članic je bila drugo mesto osvojila Benjamina Rudolf, ki je bila v skupni razvrstitvi tretja, med člani pa je bil najboljši Aleš Rom na šestem mestu, kar ga je v skupnem seštevku uvrščalo na peto mesto.
Med veterani nad 50 let je Bojan Lampreht slavil tako na zadnji tekmi kot tudi v skupnem seštevku, prav tako je na najvišjo stopničko stopil tudi v kombinaciji puška-pištola. V disciplini zračna pištola pa je bil na zadnji tekmi tretji, skupno pa na drugem mestu za odličnim reprezentantom iz Vremščice, Čeper Jožetom. Na tretjo stopničko pri veteranih je stopil še Vlado Ravnikar, ki pa je v skupnem seštevku osvojil četrto mesto. Naš najstarejši strelec, Matija Japelj se je po operaciji odlično vrnil na strelske steze in osvojil 5. mesto, vendar je v sezoni zamudil kar štiri tekmovanja, za kar ni dobil točk v skupni razvrstitvi.
Ekipi pionirjev in veteranov sta slavili tako na zadnji tekmi kot v končni razvrstitvi, mlajši pionirji so bili na zadnji tekmi drugi, skupno prvi, kadeti pa na tekmi prvi in skupno drugi.K dobremu vzdušju ob tekmovanju je tudi tokrat pripomogla ekipa, ki je poskrbela za kulinarične užitke in nadomeščanje porabljene energije z bogračem in hrenovkami.
Lokostrelci so nam spet prijazno odstopili svojo dvorano, ki smo jo uporabili za garderobo in na koncu za podelitev priznanj najboljšim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja