Novice

Strelci še vedno uspešni

V prvem delu strelske sezone 2017-2018 smo se strelci SD Vrhnika  spet vestno lotili treningov in začeli z izvajanjem strelskega krožka.  Pridružilo se nam je nekaj novih, predvsem mlajših članov, ki že uspešno tekmujejo na tekmah regijske lige, nekateri pa so se preizkusili že v državni ligi za mlade.

Kot vsako leto tudi v letošnji sezoni na osnovni šoli Ivana Cankarja vodimo strelski krožek, katerega se udeležujejo otroci od 4. do 9. razreda. Iz podmladka se kasneje nekaj talentiranih vključi tudi v društvo, kjer je vsekakor večji izziv, udeležujejo se tekmovanj, dobijo drugo opremo in imajo več treningov.

Kot smo že omenili, smo uspešno zakorakali v novo sezono in za nami so že trije krogi regijske lige. Prvi je bil v Ankaranu, drugi v Idriji in tretji v Izoli. Po seštevku vseh treh kol pa so trenutno najbolje uvrščeni: pri cicibanih je na 1. mestu Aljančič Gal, prav tako tretje mesto drži mlajši deček Zamejc Lovro in še eno prvo mesto pri mlajših deklicah Kogoj Fabčič Ajda, ki je začela svoje rezultate stopnjevati. Na prvem mestu med st. dečki imamo Jilek Ambroža, pri st. deklicah je na prvem mestu Dobrovoljc Meta, kateri pa na tretjem mestu dela družbo Notersberg Zoja. To je nekaj rezultatov mlajših strelcev. Pri starejših je med članicami Natalija Oberč Grmek druga, pri veteranih nad 50 let sta vodilna Bojan Lampreht in Vladimir Ravnikar, med veterani nad 70 let pa je Matija Japelj na tretjem mestu. Imamo še eno drugo mesto med kadeti, ki ga zaseda Jan Rom, Senta Bajrektarevič pa vodi pri kadetinjah. Med mladinkami Anja Umek še ni bila premagana, Sabrina Japelj pa ji sledi na tretjem mestu. V streljanjus pištolo v kategoriji članov se vse bolj na vrh prebija Marcello Notersberg, ki je očitno osvijil svojo pištolo  in se rezultati stopnjujejo iz tekmovanja v tekmovanje. Ostane še kombinacija, kjer je Bojan Lampreht trenutno na drugem mestu. Temu primerno sledijo tudi ekipne uvrstitve, seveda pa so do konca ligaškega tekmovanja še tri kola in lahko se marsikaj spremeni.

Tudi v državni ligi za mlade in Pokal Slovenije so za nami trije turnirji in sicer prvi v izvedbi SD Olimpija, drugega je organiziralo SD Lotrič Železniki in tretjega ŠD Črenšovci. Sprva smo v vseh kategorijah nastopili z ekipami, vendar se je kasneje izkazalo, da nekateri potrebujejo še več treninga in predvsem na oddaljenih je problem prevoza, saj tekmovanja potekajo od zgodnjih jutranjih do večernih ur. Trenutno so po kategorijah najbolje uvrščeni, med starejšimi dečki Čretnik Jošt na 25. mestu, na 4. mestu med st. deklicami je Meta Dobrovoljc, ki ima tudi ene stopničke v drugem krogu, Med mladinkami je Anja Umek 17, Jan Rom pa med kadeti zaseda 15. mesto. 

Po dolgem času smo se udeležili tudi kvalifikacijskih turnirjev, ki so v prvem delu sezone in so samo trije. Na teh turnirjih ni podelitev, dosegajo pa se norme za nastop na državnem prvenstvu. Tekmuje se samo v članski in mladinski konkurenci. Prvi turnir smo zaradi regijskih tekmovanj izpustili, nastopili pa smo na turnirju v Ormožu in Ljubljani. Normo za državno prvenstvo je dosegel Jan Rom, ki je sicer kadet in je nastopil v mladinski konkurenci, ostali pa žal neuspešno, so pa nekateri norme dosegli že na drugih tekmovanjih.

Prvo decembrsko nedeljo smo na našem strelišču gostili drugo tekmo II. državne lige ZAHOD. Turnirja se je udeležilo 21 strelcev s standard puško in 12 strelcev s pištolo iz osmih strelskih društev. Turnirja se lahko udeleži samo ena ekipa posameznega društva. Za nami pa so prav tako štirje turnirji, na vsakem se seštevajo točke glede na uvrstitev in trenutno so naši najboljši udeleženci pri puški Jan Rom na 6. mestu, pri pištoli pa Bojan Lampreht na 6. Ekipno so člani s puško na četrtem, le točko za tretje uvrščeno Izolo in člani s pištolo na tretjem mestu. V letošnji sezoni smo bogatejši še za enega strelca s pištolo, Žagar Andreja, tako da sedaj ekipno tekmujemo tudi s pištolo.

Je pa bil najboljši izziv tekmovanje v Postojni, kjer so pridobili prvo strelišče na elektronske tarče v regiji in na monitorju smo lahko vsak trenutek spremljali vse tekmovalce in seveda za njih tudi navijali. Od novembra je tudi naše strelišče bogatejše še za eno elektronsko tarčo, zdaj jih imamo pet. Cilj je opremiti strelišče z 10 elektronskimi tarčami, ker pa sredstva zbiramo z organizacijo tekmovanj in z lastnimi prispevki, je pot do tja še dolga. Upamo, da bo tudi nam v prihodnjem letu uspelo nabaviti še preostale tarče, veliko drugega pa imamo že v uporabi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja