2016

Delo strelcev med poletjem

Tla po prenovi


Po uspešni sezoni, strelci poleti nismo počivali, saj smo hoteli urediti še nekaj malenkosti na strelišču, da bi šli v novo sezono z lepšim in urejenejšim streliščem. V ta namen smo uredili betonska tla na liniji, kjer je bila polovica strelišča iz betonskih plošč, druga polovica z iz bitumna, ki je zaradi črne podlage delal strelišče temno in neenakovredno na vseh strelskih mestih. Z izravnalno maso smo najprej uredili kompetno podlago, nakar smo le to prebarvali s svetlo barvo. Strelišče je dobilo nov lesk, daje lepši in prijetnejši videz. Takšno podlago je tudi lepše in preprostejše čistiti, saj se je prej svinec od izstreljenih diabol zatikal v vse pore podlage.

Na zadnji strani strelišča smo namestili lesena naslonjala nad klopmi, da se strelci ali gledalci ne naslanjajo na steno. Naslonjala smo namestili tudi v spodnji in zgornji garderobi.

Piknik v Ilirski Bistrici

Da pa vse nebi bilo prehitro končano, smo poskrbeli z beljenjem in v ta namen prepleskali obe garderobi, hodnik in stopnišče v gornjo garderobo.

Po opravljenih delih, pa kot se spodobi, bilo je potrebno proslaviti opravljeno delo in predvsem uspešno strelsko sezono. Organiziran je bil piknik skupaj s strelci na glinaste golobe na strelišču v Ilirski Bistrici. Tu je bilo res lepo, vreme je bilo na naši strani, Strelci na glinaste golobe pa so nam predstavili njihovo disciplino. Marsikdo, sploh pa naši mladi strelci so se prvič srečali s tovrstnim streljanjem in vsakdo je lahko poskušal sestreliti svojega golobčka (glinastega). Drugi piknik, katerega so se udeležili strelci in njihovi družinski člani je bil v Podlipi. Prijeten prostor je tokrat ponudila družina Zamejc. Bilo res enkratno, predvsem pa je bilo dovolj prostora za igro otrok, ki so si med piknikom ogledali tudi okolico Razorske doline, kjer je bilo nekoč vojaško strelišče in strelišče za streljanje glinastih golobov.

Ko pa je bilo vse nared smo opravili še testiranje in organizirali tekmovanje za 2. Pokal Vrhnike 2016, katerega se je udeležilo 51 strelcev iz 5 strelskih društev. in Še zmagovalci po kategorijah: Pri cicibanih je zmagal Novak Kristjan iz Vrhnike, med cicibankami prav tako domačinka Železnik Nika, tudi v kategoriji ml. dečkov in deklic sta prve naslove osvojila Čretnik Jošt in Notersberg Zoja, med pionirji ponovno dva domačina Jilek Ambrož in Dobrovoljc Meta, med člani do 60 let Bojan Lampreht, člani nad 60 let Demšar Janko iz SD Škofja Loka, med članicami do 50 let Rudolf Benjamina in članice nad 50 let Rus Mojca, obe iz SD Vrhnika. Glede na izredno dobre rezultate so tudi vsi pokali za prva mesta prešli v roke domačih strelcev.

Nekaj se nas je udeležilo tudi sprejema naših paraolimpijcev, ki so se vrnili iz Olimpijskih iger v Riu, in kjer smo s ponosom pozdravili naša dva dobitnika olimpijskih medalj v streljanju zlato Veselko Pevec in srebrnega Frančka Gorazda Tirška – Nanija. Na naši oglasni deski smo predstavili njihove članke, kjer se lahko mladi marsikaj naučijo. Predvsem pa to, da tudi drugačni so lahko uspešni, so lahko na vrhu in da se z vztrajnim in pridnim delom da doseči tudi nam mogoče, nedosegljive rezultate. Hvala jim še enkrat.

Nova generacija mladih strelcev

Začetek šolskega leta je za nas vedno nekaj novega. Na osnovni šoli Ivana Cankarja ponovno organiziramo tečaj streljanja, oz. prostočasno dejavnost – strelski krožek, katerega se je letos udeležilo 20 otrok. Že po nekaj uvodnih treningih je nekaj mladih in novih strelcev pokazalo izjemen napredek in kmalu jih bomo lahko vključili v tekmovalni sistem. Tako se rojeva nova generacija mladih strelcev na Vrhniki.

Pred nami pa je že nova strelska sezona, ki jo bomo letos odprli na obali, kjer bo Strelski klub Izola gostil 1. krog regijske lige, v kateri imamo rekordno udeležbo, saj bo na tekmovanju nastopilo 26 naših strelcev. Že takoj naslednji dan v nedeljo 23.10.2016 pa bodo naši mladi strelci odšli v Ljubljano, kjer poteka 1. krog Pokala prijateljstva oz. državna liga za mlade, kjer bodo nastopili štirje pionirji, dva kadeta in ena mladinka.   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja