2016

Prvi strelski vikend uspešno za nami


Po aktivnih počitnicah in dopustu se je pričelo zares. S treningi smo tako kot že nekaj let prej, pričeli v avgustu, tako da nas prva tekmovanja v septembru, sploh niso presenetila. Čeprav je bil vikend 22. in 23. oktober precej natrpan, smo pravilno prerazporedili sile in tekmovalce, tako da smo se lahko udeležili vseh  tekmovanj, in to uspešno.

Meta - srebrna

V soboto smo bili v Izoli, kjer smo v prekrasnem sončnem vremenu, odstreljali 1. krog regijske lige z zračnim orožjem, tekmovanje pa je bilo omogočeno tudi tistim, ki so morali že naslednji dan na novo tekmovanje. Na tekmovanje smo se odpravili z rekordnimi 25-imi tekmovalci.
In kakšne so bile uvrstitve v Izoli? 
V kategoriji cicibanov je čast strelcev reševal najmlajši v regiji, šele sedemletni Jakob Zamejc, ki se je šele pred mesecem pridružil naši karavani in na svojem prvem tekmovanju osvojil 11. mesto. Med mlajšimi dečki suverena zmaga Jošta Čretnika, ki je že na uvodnih tekmovanjih opozoril, da letos računamo nanj. Na petem mestu z rezultatom tretje uvrščenega Klemen Grmek. Med ml. deklicami je po bronasti medalji segla Zoja Notersberg, takoj za njo pa s krogom manj Ajda Fabčič Kogoj. Pionirji so tokrat ostali brez odličij, še najbližje se je uvrstil Ambrož Jilek na 6. mestu. Pionirka Meta Dobrovoljc je sicer odstreljala slabše kot zna, a je kljub temu zadostovalo za njeno prvo zmago v novi kategoriji. Upajmo da se ogrevajo tudi kadeti, saj je Jan Rom osvojil šele peto mesto, je pa že pokazal, da zmore veliko več. Je pa zato novinka med kadetinjami Anja Umek s sabo odnesla srebrno medaljo, z zlato pa se je okitila mladinka Sabrina Marija Japelj.

Pa še malo k starejšim kategorijam. Med člani je Aleš Rom osvojil četrto mesto, med članicami pa veliko presenečenje. Z zlato medaljo se ponaša naša nova tekmovalka Natalija Oberč Grmek, ki se je šele pred kratkim včlanila in je rekla, da gre samo pogledat, kako zgleda na tekmovanju. No pa ni samo gledala, ampak je z lahkoto pometla z vso konkurenco. Na koncu je dejala, da se niti ni zavedala, kaj to pomeni, je pa vsekakor dokaz, da se da z marljivim in vodenim treningom, v zelo kratkem času, doseči dober rezultat. Upajmo da ohrani to navado. In še eno medaljo smo odnesli s sabo, ta je bila zlata v kategoriji veteranov nad 50 let, osvojil pa jo je Bojan Lampreht. Bojan je nastopil še v streljanju s pištolo, kjer je kljub ponesrečenemu strelu osvojil peto mesto, kar pa je v kombinaciji zadoščalo za srebrno medaljo.

In še ekipne uvrsitve: mlajši dečki in deklice 1. mesto, starejši dečki in deklice 2. mesto, kadeti in mladinci 3. mesto, člani in članice 3. mesto in veterani 1. mesto.

No, v nedeljo, kot smo že omenili, pa novo tekmovanje, 1. krog državne lige za mlade – Pokal prijateljstva. Najbolj smo se razveselili rezultata Mete Dobrovoljc, ki je na koncu z enakim rezultatom prvouvrščene, vendar desetico manj, zaostala za Saro Slak iz Grosuplja. Obe sta odskočili od ostalih tekmovalk in dali vedeti, da bo med njima morda stekel trd boj. Med starejšimi dečki, pa na četrtem mestu, le krog do stopničk, Ambrož Jilek, ki je na koncu povedal, da se mora še privaditi na očala, katera je dobil med počitnicami. Morda mu bodo dobro služila. Nekoliko več treninga in drugačen pristop pa bodo deležni v kadetski in mladinski kategoriji, saj bo treba odmisliti serijske puške, s katerimi so tekmovali prejšnjo sezono in se več posvetiti standard puški.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja