Novice

Na Vrhniki izenačen državni rekord

Kevin1

V preteklem tednu je strelišče za zračno orožje na Vrhniki gostilo najboljšega slovenskega strelca s pištolo Kevina Vento. Kevin je sicer član Strelskega društva Kovinar Ormož. V preteklem letu se je preselil v Nemčijo, kjer že nekaj let uspešno nastopa v nemški strelski Bundes ligi. Zaradi boljših pogojev treninga, posledično pa tudi zaradi zaposlitve v športni enoti, se je Kevin preselil v Nemčijo, kjer je sedaj tudi uspešni član nemške reprezentance s pištolo in še vedno nosilec treh državnih rekordov v Sloveniji.

Kevin2

Kevin je na vrhniškem strelišču opravil nekaj treningov z zračno pištolo in pri tem pokazal, da je res mojster tega športa. Že po odličnem rezultatu prvega dne, 580 krogov, je takoj naslednji dan izenačil svoj državni rekord 585 krogov, kjer je v zadnji seriji ustrelil 100 od 100 možnih krogov. Svoj državni rekord je dosegel 17.01.2016 na mednarodnem turnirju v Rušah. V soboto 15.02. je nastopil tudi v 1. državni slovenski ligi, kjer je v kvalifikacijah dosegel 1. rezultat 582 krogov, nato pa svoj nastop še potrdil v finalu, kjer je osvojil 1. mesto. Zadnji trening je na Vrhniki opravil še v ponedeljek, kjer je ponovil odlično streljanje z rezultatom 583 krogov.

Po zaključenih treningih, je Kevin pohvalil strelišče na Vrhniki in povedal, da je Vrhnika uredila in pridobila res sodobno, moderno strelišče in ugodne pogoje za trening, kjer se da dosegati visoke rezultate, in z nasmeškom, tudi državne rekorde. Pohvalil je tako svetlobo na strelišču in tarčah, ter prijetno klimo in toploto.

Da pa gre res za vrhunskega športnika, je dokazal s tem, da je nesebično pomagal z nasveti za izboljšanje treningov, predstavil vrste treningov, skratka po opravljenem treningu smo se zadržali v prijetnem in predvsem poučnem pogovoru, ki si ga je vredno zapomniti.

Kevin3

Člani Strelskega društva Vrhnika smo nadvse hvaležni za pomoč in se bomo potrudili, da podano nam znanje izkoristimo kar najbolje.

Kevinu se zahvaljujmo za obisk in pomoč, naša vrata pa so vedno odprta za vse ljubitelje strelstva. Upamo, da nas Kevin še obišče, kot je sam obljubil, že v mesecu marcu.

Kevin, hvala

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja