Novice

Prva tekmovanja stekla brezhibno

II. liga 2019

Vrhniški strelci smo uspešno prestali krst na novem, posodobljenem strelišču. V mesecu februarju smo gostili kar tri tekmovanja, najprej 5. krog druge državne lige, nato pa v naslednjem vikendu še dve regijski prvenstvi in sicer z zračno pištolo in puško.

Finale pištola 2019

Sprva je bilo kar nekaj dvomov, kako izpeljati tekmovanje na elektronskih tarčah, saj nam nemški proizvajalec Disag s svojim prevodom softweara ni bil v veliko pomoč, tako da smo se morali znajti po svoje. Kljub temu se je pogum izplačal, še več, z izvedbo tekmovanja smo bili izredno zadovoljni, prav tako tudi tekmovalci. V vseh dneh sta tekmovanje obvladovala praktično samo dva, sodnik na liniji in pa izjemen operater na elektronskem sistemu, Aleš Rom. Vsa zahvala za trud. Kot že rečeno, je tekmovanje potekalo gladko in hitro, po napovedani časovnici. Odstopanj ni bilo, rezultati pravočasni in objavljeni, še preden je zadnji strelec zapustil strelišče. Podelitev odličij je bila opravljena v odmoru med posameznimi serijami. Vse je potekalo po načrtih in enkratno, presenečenj ni bilo. Tudi finalno streljanje, ki je bilo izvedeno na sobotnem tekmovanju s pištolo, je bilo nad pričakovanji. Finale se je skrajšalo za več kot uro in tukaj je elektronika pokazala prednost pred papirnatimi tarčami. Še enkrat hvala vsem za svoj prispevek k uspešni izvedbi tekmovanj. Vrhnika je še enkrat dokazala, da smo dostojni za izvedbo tekmovanj, kar smo dokazali že v preteklosti.

Kot smo že navedli, smo v nedeljo 2. februarja organizirali 5. krog II. državne lige. Tekmovalo je sedem ekip s puško in pet ekip s pištolo. Pri puški je zmagala ekipa iz Izole, naše strelke so se uvrstile na odlično drugo mesto. Med posamezniki je zmagal Della Torre Dejan iz Vremščice pred Laro Frank in domačinko Meto Dobrovoljc. Tudi v tekmovanju s pištolo smo se uspeli uvrstiti na stopničke in sicer je ekipa osvojila tretje mesto, med posamezniki pa je zmagala Olga Knez iz Vremščice, na drugem mestu Diego Lazar iz Pirana in na tretji stopnički zopet domačin Andrej Žagar.
V tem času je bil tudi zaključek lige v Ilirski Bistrici, kjer smo v skupni razvrstitvi pri puški osvojili  tretje mesto z enakim seštevkom točk kot drugo uvrščeni strelci iz Ankarana, zmagali so strelci iz Izole. Med posamezniki ni bilo dobitnikov odličij, saj smo tekmovalce menjali zaradi odsotnosti in drugih obveznosti. Pri pištoli smo osvojili končno četrto mesto, zmagal je Piran, med posamezniki pa je bil najboljši Primož Erjavec iz Pirana.

kadetinje 2019

Že naslednji vikend smo 9.2.2019 izvedli regijsko prvenstvo v streljanju z zračno pištolo za vse kategorije. Po kvalifikacijah se je osem prvo uvrščenih tekmovalcev pomerilo še v finalu, kjer so vsi začeli znova. Na koncu je slavil Anton Hrovatin iz Pirana pred Diegom Lazarjem in Andrejem Jakominom. Med domačini je zlato medaljo osvojil Klemen Grmek v kategoriji pionirjev in Bojan Lampreht bron v kategoriji veteranov nad 50 let.

Naslednji dan je bilo izvedeno še regijsko prvenstvo v streljanju s standard zračno puško, prav tako za vse kategorije. Medalje za Vrhniko so osvojili v kategoriji kadetinj Meta Dobrovoljc bronasto, Jan Rom zlato v kategoriji mladincev, Benjamina Rudolf srebrno med članicami in srebrno med veterankami nad 50 let in Bojan Lampreht bronasto med člani in zlato med veterani nad 50 let. V ekipnem delu so nas zastopale samo kadetinje v sestavi Meta Dobrovoljc, Senta Bajrektarevič in Monika Žutič, ki so osvojile drugo mesto in dosegle normo za nastop na državnem prvenstvu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja