2011

Strelski upi – Ormož 2011

V soboto 10. decembra 2011 se je mladinec Bojan Lampreht udeležil tradicionalnega tekmovanja STRELSKI UPI – ORMOŽ 2011, ki je potekalo v organizaciji SD Ormož na novem prenovljenem strelišču v centru HOLERMOUS v samem središču Ormoža. 

Tekmovanje je bilo še posebej zanimivo, saj je potekalo na novih elektronskih tarčah, nemškega proizvajalca Meyton, prvih tovrstnih v Sloveniji. Že sam prihod v objekt je bil veličasten, kot se za te kraje seveda spodobi, topel in prijeten. 

Z Bojanom sva si najprej ogledala sam objekt, ki je res pohvale vreden in lepo urejen. Ob vstopu v veliko avlo sva se zazrla v veliki pano, kjer je bilo projiciranih vseh 9 tarč. Tako so lahko vsi, tako naključni obiskovalci kot ljubitelji strelstva, sprotno opazovali dogajanje na strelišču, primerjali rezultate in res uživali v prekrasnem prednovoletnem ambijentu. Nato sva se z dvigalom spustila v kletne prostore, kjer imajo ormoški strelcu svoje prostore. In res je bilo kaj videti. Primerne garderobe, ki jih nekateri zelo pogrešamo, urejeni prostori, kjer imajo domači strelci spravljeno svojo opremo in velik LCD zaslon, kjer lahko čakajoči tekmovalci spremljajo potek tekmovanja, predvsem pa trenerji spremljajo svoje varovance. Seveda, ko me prijazni predsednik Stiven povabi v kontrolno sobo, ti zastane dih. Kaj takšnega si verjetno želimo vsi slovenski strelci.

Na mizi računalniki s katerimi nadzirajo in krmilijo dogajanja na strelišču ter tiskalnik za izpis rezultatov. Iz te sobe je pregled nad vsemi strelskimi mesti. 9 elektronskih in 9 navadnih na papirnate tarče. Sistem omogoča v vsakem trenutku izpis vseh rezultatov. V pogovoru s predsednikom, le ta pohvali sistem in poudari, da je predvsem pomembno, da pri streljanju nimajo dodatnih stroškov s tarčami, saj le te niso potrebne. Vsak strelec ima pred sabo monitor in kontrolo, tako da lahko sprotno spremlja zadetke in svoj rezultat.

Tekmovanje poteka brez zastojev po zastavljenem urniku in ob 15.40 uri se Bojan postavi na strelsko mesto št. 7. Rokovanje je preprosto kot pri sistemu SIUSS in po pozdravnem govoru prične s tekmovanjem 6. skupina strelcev, med katerimi so tudi gostje iz sosednje Hrvaške. Bil sem prevzet nad streliščem, na stojalo sem postavil kamero in nato vse skupaj prepustil njej, sam pa sem se naslajal ob pogledu na vse okoli sebe.

In rezultat. No le ta ni bil v pričakovanjih, vendar vseeno zadovoljiv, predvsem pa sem spremljal napake, ki jih je potrebno odpraviti na domačem strelišču. Tudi na koncu so domači strelci povedali, da so izredno zadovoljni z novo pridobitvijo, dobili so izredno voljo do treningov, nekateri bi najraje spali kar na strelišču. Vse skupaj so dosegli s trdno voljo, predvsem pa ob pomoči lokalnih ustanov, predvsem pa župana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja