2016

Najuspešnejši v finalu 39. dopisne lige

ekipa finale 2016


17. aprila je bilo na elektronskem strelišču v Ljubljani organizirano finale državne dopisne lige, katerih udeleženci smo že vrsto let. Po tem ko smo odstreljali 6 kvalifikacijskih tekmovanj, je bilo finale organizirano za 5 najboljših ekip in 10 posameznikov. Med najštevilčnejšimi udeleženci smo bili tudi strelci iz Vrhnike, saj smo praktično vsi prišli v ožji izbor za finalno tekmovanje.

V finalu 39. državne dopisne lige, smo bili strelci iz Vrhnike ponovno najuspešnejše strelsko društvo, saj smo osvojili največje število točk in medalj.

V finalu smo tako osvojili  osem pokalov v ekipnem delu, od katerih smo šestkrat zmagali po en pokal pa smo osvojili za drugo in tretje mesto. Tudi v posamični razvrstitvi je bila bera medalj zelo bogata, in sicer smo domov odnesli 19 medalj, od tega 10 zlatih, sedem srebrnih in dve bronasti. V finalu se je za ekipni naslov potegovalo 27 društev, zmaga pa je, kot že rečeno, drugič zapored v rokah Vrhnike, ki je drugo uvrščeno ekipo SD Škofja Loka premagala za 73 točk. 

Pionirji dop.liga 2016

Doseženi so bili tudi novi rekordi lige, med drugimi je nov rekord v kategoriji ml. deklic postavila Meta Dobrovoljc, v kategoriji veterank do 50 let pa Benjamina Rudolf.

Med najboljšimi udeleženci finala pa so seveda tudi naši strelci in sicer Bojan Lampreht st. s tremi zlatimi in dvema srebrnima, sledi Benjamina Rudolf z dvema zlatima in dvema srebrnima, Mojca Rus z dvema zlatima in eno bronasto in Meta Dobrovoljc z dvema zlatima. Med ostale dobitnike medalj pa so se uvrstili še: s standard puško Japelj Sabrina Marija s srebrom med kadetinjami, Jilek Katarina s srebrom med veterankami do 50 let, in s serijsko puško: srebro med cicibankami za Kogoj Fabčič Ajdo, bron v kategoriji ml. dečkov Jilek Ambrož, in zlato Jan Rom med pionirji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja