2017

Regijsko prvenstvo 2017 – Standard puška

V nedeljo, 12.3.2017 smo na Vrhniki uspešno izpeljali zadnjo od treh tekem regijskega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem, tokrat s standard zračno puško. Prvenstva se je udeležilo 42 strelcev primorsko-notranjsko-kraške regije, hkrati je bilo to zadnje tekmovanje za dosego norme za nastop na državnem prvenstvu Slovenije, ki bo letos na Rogli.

RP 2017 kadeti

Pa poglejmo rezultate.Vsi kadeti so dosegli norme za nastop na državnem prvenstvu. Pri fantih je zmagal Jan Rom, ki je v zadnem času zelo izboljšal svoje rezutate, tretji je bil Medic Jurij. Pri dekletih je slavila Umek Anja, ki je prav tako v kratkem času zelo napredovala.

Pri članih so bile najprej izpeljane kvalifikacije. Prvih osem strelcev se je nato pomerilo v finalnem delu, kjer se po novem pravilu strelja dodatnih 24 strelov, vsi strelci pa začnejo iz ničle in so ne glede na kvalifikacije ponovno izenačeni. V moškem finalu se je uspešno boril Bojan Lampreht, ki je s tretjim mestom izboljšal rezultat iz kvalifikacij, kjer je bil peti. Aleš Rom je zasedel 11., Vladimir Ravnikar pa 13. mesto. Ekipno so bili člani tretji.

RP 2017 članice - veteranke

V kategoriji članic je drugo mesto osvojila Benjamina Rudolf, ki je tudi dosegla normo za državno prvenstvo, na šestem mestu je bila Natalija Oberč Grmek, na sedmem Mojca Rus, to pa je bilo dovolj za ekipno zmago tako med članicami, kot med veterankami.

Med veterani je slavila Benjamina Rudolf v ženski kategoriji nad 40, Natalija Oberč Grmek je zasedla drugo mesto, Rus Mojca pa v kategoriji nad 50 let prav tako drugo mesto. V moški konkurenci je slavil Bojan Lampreht nad 50 let, Vladimir Ravnikar pa tretje mesto.

Kljub majhni organizacijski ekipi je bila tekma dobro pripravljena in izpeljana, odzivi so pozitivni, seveda pa so vedno še možnosti za izboljšave. Posebej razveseljivo je pri tem sodelovanje naših mladih članov, ki si tako nabirajo izkušnje, da bodo uspešno nadaljevali tradicijo strelstva na Vrhniki.

Tako nam preostane le še nekaj treningov za priprave na državno prvenstvo, upamo da tudi letos obetavno. Je pa že znana tudi celotna karavana nastopajočih. Normo je doseglo 19 strelcev in strelk in vsi so potrdili nastop.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja