Novice

Državno prvenstvo v streljanju 2022 – zračno orožje

Letos je državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem potekalo v dveh delih in sicer za starejše kategorije 23. in 24. aprila 2022 in za mlajše kategorije 7. maja 2022. Tokrat je bila udeležba strelcev SD Vrhnika številčno slabša, vendar pa spodbudni rezultati niso izostali.

V soboto, 23. aprila sta v kategoriji mladink nastopili Meta Dobrovoljc, ki je s 601 krogom zasedla 11. mesto ter Senta Bajrektarević, ki se je s 586 krogi uvrstila na 22. mesto.

V nedeljo, 24. aprila je Klemen Grmek s pištolo nastopil v kategoriji mladincev. V kvalifikacijah je z osmim mestom za rep ujel uvrstitev v finale, kjer pa je s sproščenim nastopom v razburljivem finalu svojo uvrstitev precej izboljšal in osvojil tretje mesto. Boj za prvi dve mesti je potekal po novih pravilih in po zelo izenačenem streljanju je državni prvak postal Liam Kovačič iz SD Marok Sevnica, ki je bil v kvalifikacijah peti, državni podprvak pa je postal Martin Memon iz Izole in je tako zadržal drugo mesto iz kvalifikacij.

V soboto, 7. maja so s serijsko puško nastopili starejši dečki in dečki. Naš Gal Aljančič je s 174 krogi zasedel sedmo mesto med starejšimi dečki, dečki pa so tokrat nastopili kar štirje in se pogumno borili, na koncu pa osvojili ekipno 5. mesto. Posamično so bile uvrstitve sledeče: Schwarzmann Erik s 177 krogi osmo mesto, Mark Filip Margon s 165 krogi 26. mesto, Aleksej Brkič s 161 krogi 29. mesto in Gal Kovačič s 137 krogi 38. mesto. To je bil za vse dečke prvi nastop na državnem prvenstvu in prvo veliko tekmovanje, kjer so si pridobili dragocene izkušnje in motivacijo za nadaljnje delo.

Natalija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja